ΑθλητισμόςΠρόταση Ικάρων Τρικάλων για την σταδιακή επανέναρξη των πρωταθλημάτων μπάσκετ της Α2 και Β’Εθνικής κατηγορίας

Οι Ίκαροι Τρικάλων καταθέτουν μια πρόταση για την σταδιακή επανέναρξη των πρωταθλημάτων της Α2 και της Β’ Εθνικής κατηγορίας η οποία κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό, τον υφυπουργό αθλητισμού καθώς και στην Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. 

“Κύριοι… σώστε το άθλημα που έχει κάνει υπερήφανη την χώρας μας, σώστε το μπάσκετ!

‌Η Α2 και η Β’ Εθνική κατηγορία αποτελούν την βάση της παραγωγικής διαδικασίας του ελληνικού μπάσκετ καθώς σε αυτές δεν αγωνίζεται κανένας ξένος αθλητής. Μιλάμε για δύο πανελλήνιες κατηγορίες που είναι αυτή την στιγμή “κλειδωμένες” λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των προληπτικών μέτρων που έχουν παρθεί. Η παρατεταμένη όμως αποχή από την ενεργό δράση θα σημάνει και την καταστροφή τόσο για τις ομάδες όσο και για τους αθλητές. 

Υπάρχει όμως τρόπος τα μέτρα να ξεκλειδώσουν και να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και έχει “φυλακίσει” εκατοντάδες αθλητές και δεκάδες ομάδες. Αυτό είναι η πραγματοποίηση τεστ μια φορά την εβδομάδα όπως ακριβώς και στην Basket League. 

Το κόστος των τεστ είναι βαρύ για τις ομάδες οι οποίες δεν έχουν καμία οικονομική ενίσχυση από τηλεοπτικά δικαιώματα ή από τον ΟΠΑΠ οπότε προτείνουμε το κόστος να το αναλάβει το υφυπουργείο αθλητισμού κάνοντας μαζική συμφωνία με διαγνωστικά κέντρα. Τα χρήματα αυτά ας είναι από τον προϋπολογισμό που έχει ήδη σχεδιαστεί για την ενίσχυση των αθλητικών σωματείων λόγω κορονοϊού και αγγίζει σύμφωνα με ανακοινώσεις το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ακόμη όμως και εάν δεν υπάρξει συμφωνία για κρατική βοήθεια στο κόστος των τεστ, οι ομάδες είναι διατεθειμένες να αναλάβουν οι ίδιες το συγκεκριμένο κόστος. 

Σημαντικό το γεγονός πως με την παραπάνω πρότασή μας συμφωνούν σχεδόν όλες οι ομάδες της Α2 και της Β’ Εθνικής και φυσικά υπάρχουν οι σχετικές υπογραφές των σωματείων. 

Είμαστε λίγα βήματα πριν την εύρεση εμβολίου κατά του  κορονοϊού… Ας κρατήσουμε λοιπόν ζωντανό το ελληνικό μπάσκετ μέχρι την τελική μας νίκη.

Με τιμή,

ο πρόεδρος των Ικάρων Τρικάλων

Κώστας Σκρέτας”

*Θα πρέπει να γίνει μια απαραίτητη διευκρίνηση στην ανακοίνωση – πρόταση των Ικάρων Τρικάλων για την επανέναρξη της σεζόν στο μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα στην παράγραφο που αναφέρει πως το κόστος των τεστ Covid-19 μπορούν να το αναλάβουν οι ομάδες. Φυσικά η θέση όλων των ανθρώπων που ματώνουν καθημερινά  για την λειτουργια των ομάδων τους είναι το κόστος των τεστ covid  για την συνέχιση της λειτουργίας των σωματείων να το αναλάβει το υπουργείο σε κρατικά ή ιδιωτικά ιδρύματα. Προφανώς και η παράγραφος στην ανακοίνωση είχε χαρακτήρα αντίδρασης διότι η αγανάκτηση από αυτή την “στοχοποίηση” του αθλητισμού είναι μεγάλη. Θέλουμε να προστατεύσουμε αυτό που υπηρετούμε και αγαπάμε χρόνια τώρα… το μπάσκετ 

Copyright 2021

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.