Ανακοίνωση Ικάρων Τρικάλων

Βαγγέλη, Παναγιώτη,  Άγγελε…Δεν το βλέπετε; Το χάνουμε το παιδί! Άμεση εκκίνηση προπονήσεων σε Εθνικές κατηγορίες και ακαδημίες

Δυστυχως κύριοι… το καταφεραμε!!! Και αυτο Χάσαμε με κατεβασμενα τα χερια από τη Βοσνία… μια χώρα που  την κερδίζαμε με συνοπτικές διαδικασίες δύο φορές στην έδρα της. Αυτή είναι η Εθνική Ελλάδας της ανάγκης… της κατρακύλας..Λογικό… όταν δεν υπάρχει ενεργή βάση έναν χρόνο τώρα στις εθνικές κατηγορίες εννοείται ότι δεν θα υπάρχει και οξυγόνο. Αυτές όμως είναι οι συνέπειες των αποφάσεων που παίρνουν απαίδευτοι με τον αθλητισμό. Όταν οι απαίδευτοι δεν καταλαβαίνουν ότι ο αθλητισμός αποτελεί το καλύτερο ψυχικό και σωματικό “ντοπάρισμα” κατά του κορωνοϊού… δεν υπάρχει διέξοδος και ίσως δεν θα υπάρξει επιστροφή.Στα σχολεία όλης της χώρας στριμώχνονται δεκάδες παιδιά σε μια αίθουσα ελάχιστων τετραγωνικών αλλά… σε έναν χώρο απείρως μεγαλύτερο σε μέγεθος όπως είναι ένα κλειστό γυμναστήριο απαγορεύεται να προπονούνται 15 άτομα στην Β’ και στην Γ’ Εθνική… απαγορεύονται να προπονούνται μέχρι και τα παιδιά των ακαδημιών!!! Όταν ο ιστός του μπάσκετ ραγίσει και πέσει η σημαία, τότε θα είναι αργά. .Τα μοναδικά πρωταθλήματα που αγωνίζονται Έλληνες νέοι και προσεχώς διεθνείς αθλητές είναι της Α2 της Β’ και της Γ’ Εθνικής! Πρέπει να ξυπνήσουμε όλοι κύριοι!Και όταν λέω όλοι… εννοώ ΌΛΟΙ!! Όχι μόνο το υπουργείο και η ομοσπονδία αλλά… και εσύ Βαγγέλη, εσύ Παναγιώτη, εσύ Άγγελε… Αφήστε λίγο την “ψηφομαχία” στην άκρη διότι το “χάνουμε το παιδί”. Μπείτε μπροστά!!! Οι παράγοντες και οι ομάδες θα σας ακολουθήσουν! Ξεκινούν οι προπονήσεις στην Α2. Ποια η διαφορά με την Β’ και την Γ’ Εθνική;;; Καμία απολύτως!!! Πλέον από βδομάδα έρχεται άνοιξη… ανθίζουν οι αμυγδαλιές. Αν υπήρχε κανονικό πρωτάθλημα, θα φτάναμε στο τέλος Η βάση όμως του ελληνικού μπάσκετ παραμένει σε λήθαργο. Κι εαν το αφήσετε έτσι… τότε ξεχάστε τις διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς. Ποιος θα έχει το κουράγιο να ασχοληθεί;;; Ποιος θα είναι σε θέση να αγωνισθεί να παλέψει να υπάρχει ξανά ζωή στο αγαπημένο μας άθλημα;Υπάρχει όμως λύση… και είναι η λέξη ΕΝΟΤΗΤΑ!!! Με την ενότητα μπορούμε να προχωρήσουμε και να διεκδικήσουμε.Η άτολμη πολιτεία ή η κουρασμένη πλέον ομοσπονδία η ακόμη και οι δημοτικές και περιφερειακές διοικήσεις μπορούν να χορηγήσουν ένα μικρό χρηματικό ποσό σε κάθε ομάδα έτσι ώστε να πληρωθούν προπονητές και οδοιπορικά αθλητών για να διατηρηθεί στην ζωή το αγαπημένο μας άθλημα για έναρξη προπονήσεων τουλάχιστον τους 2 επόμενους μήνες με την ελπίδα οι υπεύθυνοι να δουν ρεαλιστικά την επόμενη ημέρα κατανοώντας πως ο αθλητισμός (με όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας που επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο) δεν μπορεί να αποτελέσει εστία διασποράς του κορωνοϊού και μιας και δεν πρόκειται φέτος να δούμε πρωτάθλημα… τουλάχιστον να είναι οι ομάδες, οι προπονητές και φυσικά οι αθλητές έτοιμοι για μια νέα δυνατή αρχή.
Με τιμή, ο πρόεδρος των Ικάρων Τρικάλων Κώστας Σκρέτας   


ΥΓ  Σε αυτή την προσπάθεια μπορεί αρωγός να είναι και ο ΕΟΔΥ προσφέροντας κατα τόπους δωρεάν ράπιντ τεστ για τους αθλητές συμβάλλοντας στην μεγαλύτερη  αναγέννηση της κοινωνίας μας! Γιατί μόνο με την κανονική ροή του αθλητισμού θα εχει η κοινωνία μας ένα τεράστιο όπλο για την καταπολέμηση και τελικά τη νίκη ενάντια στην πανδημία !

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia