Θρίαμβος της Τσέλσι – Πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ (1-0)

Αουτσάιντερ στα χαρτιά, φαβορί στην πράξη! Η Τσέλσι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League στο Ντραγκάο και με την απόδοση της διέψευσε τα προγνωστικά.
Με εξαίρεση ένα 20λεπτο στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Τούχελ κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, επέβαλαν το ρυθμό τους, αμύνθηκαν με αποτελεσματικότητα και είχαν τις πιο καθαρές ευκαιρίες για να πετύχουν ακόμα ένα γκολ.
Με πρωταγωνιστή τον Ενγκολό Καντέ που πάτησε σε όλο το γήπεδο και έκανε όλες τις δουλειές, με σκόρερ τον Χάβερτς ο οποίος είχε καθαρό μυαλό στο τετ-α-τετ στο 42′, οι μπλε του Λονδίνου άξιζαν τη νίκη, σε σχέση με τους Σίτιζενς του Πεπ Γκουαρντιόλα, οι οποίοι έμοιαζαν πνευματικά ανέτοιμοι για το σπουδαιότερο ματς της σύγχρονης ιστορίας τους.

Ούτε καν ο Κουν Αγκουέρο, στην τελευταία εμφάνιση του με τη φανέλα της Σίτι, δεν είχε την ψυχραιμία να ενεργήσει σωστά στα τελευταία λεπτά και έμεινε απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα.
Η Τσέλσι είχε μερικές επικίνδυνες στιγμές πριν το γκολ, αλλά τα τελειώματα του Βέρνερ δεν άγχωσαν ιδιαίτερα τον Έντερσον. Στον αντίποδα, η Σίτι είχε αρκετή ώρα την κατοχή της μπάλας, όμως ο Μεντί δεν ένιωσε να απειλείται.
Οι ισορροπίες διαταράχθηκαν στο 42′. Ο Μάουντ είδε στον κενό χώρο την κίνηση του Χάβερτς και πάσαρε, αυτός πήρε τη μπάλα και πέρασε τον Έντερσον κερδίζοντας και την κόντρα και σε κενή εστία πλάσαρε.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σίτι μπήκε με πρόθεση να αντιδράσει, αλλά ο τραυματισμός του Ντε Μπρόινε τη φρέναρε και της στέρησε τον οργανωτή της.
Η Τσέλσι συνήρθε αμέσως και ήταν αυτή που είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της, αλλά ο Πούλισικ στο 72′ αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Έντερσον. Ένα καλό σουτ του Μάχρεζ στο 96′ δεν βρήκε στόχο και το παιχνίδι έληξε με τους μπλε να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου.

Πηγή: in.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia