Αθωώθηκε ο στρατιώτης που τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή» και μάλιστα παμψηφεί!

Παμψηφεί αθώος κρίθηκε από το Στρατοδικείο Λάρισας ο πρώην καταδρομέας Εμμανουήλ Μπούχλης.

Ο στρατιώτης τραγούδησε το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» τον περασμένο Μάρτιο κατά τη διάρκεια πτώσης με το αλεξίπτωτο, βιντεοσκοπώντας την στιγμή με το κινητό του τηλέφωνο.

Το βίντεο αμέσως μετά κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο καθώς ο καταδρομέας φρόντισε να το ανεβάσει στο λογαριασμό του στο Facebook, με το θέμα να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις, φτάνοντας, μάλιστα, μέχρι και το ΓΕΣ.

Ο ίδιος, πάντως, αναγνώρισε δημόσια το λάθος του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο facebook:

«Σέβομαι και τιμώ τις ένοπλες Δυνάμεις, σέβομαι και τιμώ τους αξιωματικούς και εκπαιδευτές μου, σέβομαι και τιμώ όλα όσα προσφέρουν στην πατρίδα την κοινωνία και την κάθε οικογένεια ξεχωριστά, η ύπαρξη και το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλα τα σώματα και τα όπλα. Αισθάνομαι βαθιά μέσα στο μυαλό και την καρδιά μου, ότι δεν ατίμωσα τίποτε, δεν ντρόπιασα κανέναν, δεν απειλήθηκε ουδείς, δεν στεναχώρεσα έστω και έναν Έλληνα ένστολο ή μη. Η πράξη μου που τόσο έχει συζητηθεί, αφορούσε όλα όσα το ηθικό μου, η περηφάνια μου, η αφοσίωση μου και το σθένος, το ηθικό μου ανάστημα μου υπαγόρευσαν. Αποδέχομαι την όποια τιμωρία από τους ανωτέρους μου, την όποια απόφαση τους και είμαι στη διάθεση της πατρίδας μου για ότι μου αιτηθεί».

Ο Εμμανουήλ Μπουχλής κάθισε στο εδώλιο του Στρατοδικείου Λάρισας, η έδρα του οποίου, σύμφωνα με το protothema.gr, τον απάλλαξε από κάθε κατηγορία.

LIFE-EVENTS.gr

Copyright 2023

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia