ΕλλάδαΑνοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου θα μπορούν να είναι τα εμπορικά καταστήματα σε Μοναστηράκι, Ακρόπολη και Πλάκα, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφεται από τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γιώργο Δημόπουλο Έως σήμερα, τα καταστήματα στις συγκεκριμένες περιοχές βάσει νόμου μπορούσαν να λειτουργήσουν προαιρετικά τις Κυριακές από το Μαϊο έως τον Οκτώβριο. Με την απόφαση του αντιπειφερειάρχη, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από το Νοέμβριο του 2021, θα καταστήματα θα είναι ανοικτά καθ’ όλη τη διάρκεια...

Ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου θα μπορούν να είναι τα εμπορικά καταστήματα σε Μοναστηράκι, Ακρόπολη και Πλάκα, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφεται από τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γιώργο Δημόπουλο

Έως σήμερα, τα καταστήματα στις συγκεκριμένες περιοχές βάσει νόμου μπορούσαν να λειτουργήσουν προαιρετικά τις Κυριακές από το Μαϊο έως τον Οκτώβριο. Με την απόφαση του αντιπειφερειάρχη, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από το Νοέμβριο του 2021, θα καταστήματα θα είναι ανοικτά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2022 και έπειτα.

Όπως αναφέρεται για τη συγκεκριμένη απόφαση συνεκτιμήθηκαν σημαντικές παράμετροι όπως:

1) Η παραδοσιακή αγορά της Πλάκας, αποτελεί στην πραγματικότητα την «Παλιά πόλη της Αθήνας», όπως οριοθετείται στο πολεοδομικό διάταγμα (Δ΄ 1329/1993, όπου στο άρθρο 1 οριοθετείται ακριβώς η περιοχή της παλιάς αγοράς, που περιλαμβάνει την Πλάκα, το Μοναστηράκι και την Ακρόπολη.

2) Σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης, η «παλιά πόλη» παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού και τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν με ειδικό ωράριο.

3) Τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στα σημεία της παραδοσιακής αγοράς της Αθήνας (Πλάκα – Μοναστηράκι – Ακρόπολη), στηρίζονται αποκλειστικά στον εισερχόμενο τουρισμό και η λειτουργία δεν περιορίζεται στις ημέρες της τυπικής λειτουργίας των καταστημάτων, δηλαδή Δευτέρα έως Σάββατο.

4) Στην περιοχή δραστηριοποιούνται κυρίως μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις που είναι στον κλάδο και απασχολούν ως προσωπικό μόνιμους συνεργάτες, αποφασίζουμε ότι: Στην περιοχή της Πλάκας- Μοναστηράκι – Ακρόπολη επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 και όλες τις άλλες Κυριακές, πλέον εκείνων που ορίζονται στην παρ. 1 του ίδιου άρθρου, δηλαδή από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022. Κάθε άλλη απόφαση επί του θέματος παύει να ισχύει.

Η παρούσα απόφαση δύναται να αναθεωρείται ετησίως με απόφαση που εκδίδεται κατά το μήνα Δεκέμβριο. Σε περίπτωση μη έκδοσης νέας απόφασης, θεωρείται ότι ισχύει η προηγούμενη ρύθμιση.

dikaiologitika.gr

Copyright 2020

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.