ΕλλάδαΔήμος Βόλου: Τραυματισμός εργαζόμενης 3Κ -Επίθεση ΔΑΣ-ΟΤΑ σε Μπέο

Τον τραυματισμό εργαζόμενης 3Κ καταγγέλλει η ΔΑΣ-ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, η εργαζόμενη, συνοδός σε απορριμματοφόρο, τραυματίστηκε όταν το χέρι της πιάστηκε στο ανυψωτικό του οχήματος κατά τις εργασίες αποκομιδής έξω από το εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ. Μάλιστα, η ΔΑΣ-ΟΤΑ επιτίθεται στον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο κατηγορώντας τον ότι: «Την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την απουσία μέτρων ασφάλειας και υγείας στη δουλειά τους, διακινδυνεύοντας συχνά την ίδια την ζωή τους για το μεροκάματο, την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, ο Δήμαρχος κυνικά δήλωσε ότι, “Είναι μια ίωση, μια πανδημία την οποία θα την περάσει το 70% του κόσμου. Μην πανικοβάλλεται ο κόσμος. Αν είσαι δυνατός ως οργανισμός και άνθρωπος δεν έχεις πρόβλημα”. Τον διαβεβαιώνουμε ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουμε όλοι δυνατοί, μέσα από τη συλλογική μας δράση, θα διεκδικήσουμε και θα εξασφαλίσουμε την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας, που η Δημοτική Αρχή Αχ. Μπέου και οι Kυβερνητικοί του συμπαραστάτες σκόπιμα υπονομεύουν γιατί βλέπουν τις ζωές μας ως κόστος», καταλήγει η ΔΑΣ-ΟΤΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ-ΟΤΑ

Σήμερα το πρωί εργαζόμενη της 3Κ, συνοδός σε απορριμματοφόρο, τραυματίστηκε όταν το χέρι της πιάστηκε στο ανυψωτικό του οχήματος κατά τις εργασίες αποκομιδής έξω από το εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ.

Έχουμε αναδείξει πάμπολλες φορές τις εγκληματικές παραλείψεις στην τήρηση των αναγκαίων μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων της Μαγνησίας, του Δήμου Βόλου, τη μη εφαρμογή της κολοβής νομοθεσίας για την συντήρηση των οχημάτων και των μηχανισμών τους, την μη χορήγηση όλων των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Μόλις προχθές κάναμε παρέμβαση στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, καταγγέλλοντας για ακόμη μια αφορά την εντατικοποίηση της δουλειάς και τα προβλήματα στον μηχανισμό αποκομιδής των απορριμμάτων. Για μια ακόμη φορά μας απάντησαν από την πλευρά της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου ότι “πληρούν όλες τις προδιαγραφές”.

Τα προβλήματα αυτά οξύνθηκαν τον καιρό της πανδημίας με την εξαντλητική πίεση προς τους εργαζόμενους από την πλευρά της Διεύθυνσης Καθαριότητας και με την ουσιαστική ακύρωση της ήδη υποστελεχωμένης Επιθεώρησης Εργασίας μέσα από την εκ περιτροπής εργασία.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την απουσία μέτρων ασφάλειας και υγείας στη δουλειά τους, διακινδυνεύοντας συχνά την ίδια την ζωή τους για το μεροκάματο, την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, ο Δήμαρχος κυνικά δήλωσε ότι, “Είναι μια ίωση, μια πανδημία την οποία θα την περάσει το 70% του κόσμου. Μην πανικοβάλλεται ο κόσμος. Αν είσαι δυνατός ως οργανισμός και άνθρωπος δεν έχεις πρόβλημα”.

Τον διαβεβαιώνουμε ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουμε όλοι δυνατοί, μέσα από τη συλλογική μας δράση, θα διεκδικήσουμε και θα εξασφαλίσουμε την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας, που η Δημοτική Αρχή Αχ. Μπέου και οι Kυβερνητικοί του συμπαραστάτες σκόπιμα υπονομεύουν γιατί βλέπουν τις ζωές μας ώς κόστος.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Copyright 2021

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.