ΕλλάδαΘεσσαλονίκη: Κλείνουν αύριο τα δικαστήρια λόγω κορωνοϊού

Τα ξημερώματα της Παρασκευής η Θεσσαλονίκη θα περάσει στο επίπεδο 4, αυξημένου κινδύνου για τον κορονοϊό και αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των δικαστηρίων.

Το προληπτικό μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 6.00 αύριο το πρωί, μετά τη δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ). Σε αυτό το πλαίσιο, αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των πολιτικών –ποινικών δικαστηρίων και εισαγγελιών, των υποθηκοφυλακίων και των κτηματολογικών γραφείων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το grtimes εξαιρούνται οι διαδικασίες έκδοσης προσωρινών διαταγών των ασφαλιστικών μέτρων, στα πολιτικά δικαστήρια. Ακόμη, θα δικάζονται κανονικά: Τα αυτόφωρα αδικήματα όταν θα υπάρχει κρατούμενος. Οι υποθέσεις που οι κατηγορούμενοι συμπληρώνουν το 18μηνο – όριο προσωρινή κράτηση, με συνέπεια να αποφυλακιστούν. Οι υποθέσεις με επικείμενη παραγραφή των αδικημάτων- κακουργημάτων.

Ο πρόεδρος του ΔΣΘ Ευστάθιος Κουτσοχήνας δήλωσε στο GRTimes ότι: «Θέλαμε να παραμείνουν ανοικτά τα δικαστήρια γιατί πρέπει και η Δικαιοσύνη να λειτουργεί και εμείς ως ελεύθεροι επαγγελματίες θέλαμε να δουλέψουμε. Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι είναι τέτοια η υγειονομική κατάσταση που δεν το επιτρέπει. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλο τον κόσμο να εφαρμόσει πιστά τα μέτρα για να αποφύγουμε πιο δύσκολες καταστάσεις

Πηγή: aftodioikisi.gr

Copyright 2021

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia