Κατέρρευσε από την κακοκαιρία το παλαιότερο γεφύρι της Τσαγκαράδας στο Πήλιο (ΦΩΤΟ)

Οι θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή της Τσαγκαράδας ξερίζωσαν πλάτανο που έπεσε στο πέτρινο μονότοξο γεφύρι με αποτέλεσμα αυτό να καταρρεύσει.

Κατέρρευσε το ιστορικό, πέτρινο μονότοξο γεφύρι της Τσαγκαράδας στο Πήλιο, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν έναν πλάτανο ο οποίος έπεσε πάνω σε αυτό.

Το τοξωτό γεφύρι βρίσκεται στην αρχή του χωριού και από εκεί ξεκινά το φαράγγι του Μυλοποτάμου, ενώ αποτελεί το παλαιότερο και πιο γνωστό γεφύρι του Πηλίου, με ένα χαρακτηριστικό οξυκόρυφο τόξο, κατασκευασμένο το 18ο αιώνα και συγκεκριμένα το 1728.

Ο Πρόεδρος της Τσαγκαράδας Παναγιώτης Νάνος, επικοινώνησε με την ΕΡΤ Βόλου, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες αλλά και να δώσει το φωτογραφικό υλικό, αλλά κυρίως για να επισημάνει το πόσο σημαντικό είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και μελέτη αποκατάστασης του γεφυριού, που ενώνει το φαράγγι του Μυλοποτάμου που βρίσκεται ανάμεσα στην Τσαγκαράδα και το Ξουρίχτι. Από το σημείο αυτό περνάει το μονοπάτι που ξεκινάει από τις Μηλιές και διασχίζοντας το βουνό, καταλήγοντας στην Τσαγκαράδα.

Το γεφύρι πριν την πτώση – καταστροφή του.

Το τόξο είχε άνοιγμα 12μ. και ύψος 6μ. ενώ το συνολικό μήκος του γεφυριού ήταν 18 μέτρα.

Το ιστορικό γεφύρι ήταν σήμα κατατεθέν της περιοχής και σημείο τουριστικής αναφορά, με θέσεις θέασης και ξεκούρασης, μια υπέροχη στάση πριν το κατηφορικό μονοπάτι ανάμεσα στο καστανόδασος και στο δάσος με πλατάνια.

Πηγή: lamiareport.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia