ΕλλάδαΚ. Πιερρακάκης: Στρατιωτική θητεία με πιστοποιητικό ψηφιακών δεξιοτήτων

Ψηφιακές δεξιότητες θα μπορούν να αποκτούν οι Έλληνες που θα υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια του 10ου συνεδρίου e-government της Teamworks, η ιδέα για την απόκτηση πιστοποίησης ψηφιακών δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας προέκυψε πριν από μερικούς μήνες και ο στόχος είναι η διαμόρφωση σχετικών προγραμμάτων που να απευθύνονται στους Έλληνες στρατιώτες. Μάλιστα, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη διαμόρφωση των σχετικών προγραμμάτων επιμόρφωσης και πιστοποίησης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνεται στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι ο στόχος είναι να υπάρξουν μία σειρά από μεγάλα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σε αυτά τα έργα περιλαμβάνοντα, ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των φυσικών καταστημάτων των ΚΕP, το σύστημα διαχείρισης των πόρων (ERP) του ελληνικού Δημοσίου, όπως και η περαιτέρω ψηφιοποίηση των νοσοκομείων. Επίσης, σχεδιάζεται η δημιουργία ψηφιακού φακέλου ασθενή για όλους τους πολίτες, όπως και η δημιουργία ενός συστήματος CRM που θα βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όσον αφορά τις επόμενες επενδύσεις, ο κ. Πιερρακάκης υποστήριξε πως υπάρχουν συζητήσεις με μεγάλους «παίκτες» από το χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών που πιθανότατα να μην φθάνουν στο ύψος της Microsoft αλλά «θα είναι εξίσου σημαντικές στο συμβολισμό που παράγουν».

Πηγή: cnn.gr


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/trikalafocus.gr/httpdocs/wp-content/themes/newstar/views/prev_next.php on line 8
previous
Θετικοί στον κορονοϊό 3 γιατροί του Νοσοκομείου Τρικάλων

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/trikalafocus.gr/httpdocs/wp-content/themes/newstar/views/prev_next.php on line 34
next
Λαμία: Κλέφτες σήκωσαν τα χαλιά και τον υπολογιστή από Νηπιαγωγείο!

Copyright 2022

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia