Σέρρες: Απεγκλωβισμοί και τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία

Την δραματική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η περιοχή ανατολικά της Νιγρίτας στις Σέρρες, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης περιέγραψε μιλώντας στο GRTimes.gr, ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός.
Παρόλο που το βράδυ της Δευτέρας, 04.01.2021, η κακοκαιρία είχε κοπάσει, η έντονη βροχόπτωση που έπληξε από το πρωί την περιοχή προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές ενώ χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική προκειμένου να απεγκλωβιστούν κάτοικοι που έβλεπαν τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Βισαλτίας, απεγκλωβίστηκαν 9 άτομα από την Ευκαρπία, 3 από τον Τράγιλο, 2 από τον Αχινό και 6 από τα Ίβηρα ενώ πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες. Αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές καταστροφές καθώς παρασύρθηκαν από τα νερά.

«Γέμισε νερό και πάλι η λίμνη Αχινού, που είχε αποξηρανθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο δήμος θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά 100 κλήσεις για απάντληση υδάτων από την ευρύτερη περιοχή των Σερρών. Χρειάστηκε να γίνει επιχείρηση από την ΠΥ σε 29 περιπτώσεις.

Πάντως η βροχή, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Στην περιοχή βρίσκονται πολύ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και επεμβαίνουν όπου χρειαστεί.

Προβλήματα εντοπίζονται και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου ειδικά από την Άνω Λιόσια έγιναν συνολικά 25 κλήσεις στην ΠΥ.

Πηγή: newsit.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia