ΕλλάδαΣταϊκούρας: Πάνω από 14 δισ. τα μέτρα στήριξης του 2021, διπλή αποζημίωση για ιδιοκτήτες ακινήτων

Ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει νέα μέτρα για τον Απρίλιο που θα περιλαμβάνουν αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και πληρωμών επιταγών ενώ παράλληλα, ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να προσβλέπουν υπό προϋποθέσεις σε διπλή αποζημίωση του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου στα μέσα Απριλίου.

Θα ξεπεράσουν τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ τα μέτρα στήριξης για το 2021, ένα ποσό διπλάσιο από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, μετά την παράταση των υφιστάμενων μέτρων θα υπάρξει επιπλέον πακέτο στήριξης το οποίο θα επικεντρωθεί στον τουρισμό και την εστίαση. «Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις αυτών των δύο κλάδων για να είναι σε θέση να επαναλειτουργήσουν με το άνοιγμα της φετινής τουριστικής σεζόν», τονίζει και προσθέτει ότι το ύψος στήριξης από πόρους ΕΣΠΑ θα φτάσει τα 700 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, ανάμεσα στα μέτρα που έρχονται είναι η μειωμένη προκαταβολή φόρου για πληττόμενες επιχειρήσεις, το πάγωμα εισφοράς αλληλεγγύης και το 2022 και η διατήρηση των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών και μετά το 2021 ή την περαιτέρω σταδιακή μείωση του στα τέλη του 2023.

dikaiologitika.gr

Copyright 2021

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.