Τι ισχύει για προσωρινές συντάξεις, αναδρομικά, δώρο Χριστουγέννων

Πληροφορίες για τις προσεχείς πληρωμές για συντάξεις, αναδρομικά, καθώς και σε σχέση με το Δώρο Χριστουγέννων παρείχε ο Γιάννης Βρούτσης σε τηλεοπτική συνέντευξή του το πρωί της Κυριακής (22/11).

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στα αναδρομικά των κληρονόμων, καλώντας τους δικαιούχους να υποβάλλουν την αίτηση τους το συντομότερο, και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, εφόσον δεν τα έχουν ήδη συγκεντρώσει.

Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία, από την Πέμπτη, και αφορά τους κληρονόμους των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει, και δικαιούνταν αναδρομικά για την περίοδο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016.

Κατά τον κ. Βρούτση, 15 χιλιάδες δικαιούχοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση.

Εν συνεχεία, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι το Νοέμβριο θα πληρωθούν οι προσωρινές συντάξεις, αυξημένες στο 70 και στο 80%, ενώ επισήμανε ότι θα καταβληθούν και τα αναδρομικά των προσωρινών συντάξεων.

Εξήγησε, επίσης, ότι μαζί με τις κύριες και αναδρομικές συντάξεις – ή με εμβόλιμη πληρωμή μέσα στον μήνα – θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους περίπου 50 χιλιάδες συνταξιούχους που δεν τα πήραν στην προηγούμενη πληρωμή.

Σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων, διευκρίνισε ότι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου – και σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος του έτους – το κράτος θα πληρώσει απευθείας στους δικαιούχους το μέρος από το δώρο που του αναλογεί (περιπτώσεις εργαζομένων σε αναστολή κλπ.).

Τέλος, ο ο κ. Βρούτσης δεσμεύτηκε ότι δε θα μειωθεί κανένα επίδομα ανεργίας εντός της επόμενης χρονιάς.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia