Χρυσοχοΐδης : Έκτακτα μέτρα έξω από την εκκλησία του Άγιου Ανδρέα στην Πάτρα

Συστάσεις για τήρηση των μέτρων ενόψει της γιορτής του πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα, από τις αρχές, καθώς είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στις 26 Οκτωβρίου, κατά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στην Πάτρα μετέβη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπου είχε συναντήσεις με όλους τους τοπικούς παράγοντες και τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική προσπάθεια για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού μετάδοσης του κοροναϊού, ενόψει της εορτής του πολιούχου της πόλης Αγίου Ανδρέα,  τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε με τους τοπικούς φορείς στο κτίριο της Ασφάλειας στην οδό Ερμού ο κ. Χρυσοχοΐδης, επεσήμανε: «Η Πάτρα θα τιμήσει τον Πολιούχο της με την ίδια ευλάβεια αλλά ο καθένας στο δικό του σπίτι χωρίς επισκέψεις, χωρίς. Χρειαζόμαστε 100% συμμόρφωση, όχι 99,9% γιατί και ένας και δύο και λίγοι μπορούν να μολύνουν τους πολλούς, μπορεί να στείλουν στις ΜΕΘ αριθμούς που δεν αντέχουμε. Είμαι εδώ γιατί πρέπει να είμαστε εδώ.

Η Αχαΐα όπως και οι όμοροι Νομοί έχουν μια ανησυχητική αύξηση που δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Την κατάσταση την αντιμετωπίζουμε, όμως οι δυνάμεις δεν είναι αστείρευτες και τα κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι πλέον περιορισμένα. Είδα αποφασισμένους ανθρώπους να τα δώσουν όλα για τη ζωή των συνανθρώπων. Ζητώ από όλους να έρθετε στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης. Ο κάθε Αχαιός έχει ένα καθήκον αυτοπροστασίας και μια ευθύνη προστασίας, να μην αρρωστήσει ο ίδιος και τους άλλους, δηλαδή να φοράει μάσκα και να μείνει σπίτι».

Παράλληλα, έκανε λόγο για έκτακτα μέτρα και ελέγχους από αύριο, Κυριακή, έξω από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα.

Η γιορτή του Αγίου Ανδρέα αποτελεί ορόσημο για την Πάτρα αντίστοιχο με αυτή του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη που αποτέλεσε κατά κοινή ομολογία τη σπίθα που έβαλε φωτιά στην πόλη.

Σε λίγες μέρες πολίτες και πολιτεία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμα στοίχημα στην μάχη κατά του κορωνοϊού. Και αυτό διότι είναι νωπές οι μνήμες με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στις 26 Οκτωβρίου κατά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στις 30 Νοεμβρίου είναι η γιορτή του πολιούχου της Πάτρας και ήδη έχει στηθεί ολόκληρος σχεδιασμός.

Πηγή: in.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia