Έκπτωση 50% στους λογαριασμούς νερού σε όποιον υιοθετήσει αδέσποτο στον Δήμο Άμφισσας

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας της Άμφισσας – Νίκος Βενετσάνης – πρότεινε μείωση κατά 50% των λογαριασμών νερού για τους κατοίκους που υιοθετούν αδέσποτα ζώα.

Η μείωση θα ισχύει για ολόκληρη τη ζωή του ζώου, ενώ οι επιχειρήσεις, με εξαίρεση τις ΑΕ, οι οποίες θα θέλουν να υιοθετήσουν ένα σκύλο για φύλαξη, θα έχουν επίσης μείωση κατά 40% στους λογαριασμούς νερού.

Μάλιστα, η πρόταση εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου αλλά για να εφαρμοστεί το μέτρο θα πρέπει να συμφωνήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο. Η λύση που προτάθηκε είναι μια λύση που στο εξωτερικό έχει υιοθετηθεί από πολλές χώρες οι οποίες κατάφεραν να λύσουν οριστικά το πρόβλημά με τα αδέσποτα. Για πρώτη φορά δινονται ισχυρά κίνητρα για την εξάλειψη του προβλήματος. Να επισημανθεί πως το κόστος που επιβαρύνει τον δήμο για περίθαλψη, εμβολιασμό και την τροφή των αδέσποτων υπερβαίνει κατά πολύ τις μειώσεις, με αποτέλεσμα ο δήμος να μην χάσει λεφτά.

Ανεξαρτήτως ποια θα είναι η τελική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Τοπικό έκανε την προσπάθειά του για την επίλυση του προβλήματος.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia