Έτοιμο για το κοινό το νέο Opel Corsa σε τιμή από 13.990 ευρώ

Έτοιμο για το κοινό το νέο Opel Corsa

Η έκτη γενιά του Opel Corsa βρίσκεται προ των πυλών. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την παρουσίαση της ηλεκτρικής έκδοσης, η Opel παρουσιάζει το Corsa με κλασικούς εσωτερικής κινητήρες καύσης.

Οι πωλήσεις του πεντάθυρου μοντέλου, μήκους 4,06 μέτρων, θα ξεκινήσουν με ιδιαίτερα οικονομικά μηχανικά σύνολα βενζίνης και diesel που αποδίδουν από 75 έως 130 ίππους. Όλες οι εκδόσεις κινητήρων «υπόσχονται» μέτρια κατανάλωση και μία απολαυστική οδηγική εμπειρία (κατανάλωση καυσίμου WLTP: μικτός κύκλος 6,4-4,0 λτ./100 χλμ. και ρύποι 144-104 γρ./χλμ. CO2).

Στην κορυφή της γκάμας κιβωτίων ταχυτήτων βρίσκεται ένα οκτατάχυτο αυτόματο. Η σπορ συνολική εντύπωση υποστηρίζεται από τη σχεδίαση μειωμένου βάρους και τη χαμηλή θέση του καθίσματος του οδηγού. Επιπλέον, η παθητική ασφάλεια βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι μηχανικοί της μάρκας βελτίωσαν παράλληλα τις ρυθμίσεις πλαισίου και διεύθυνσης. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρονται ήδη από τη βασική έκδοση.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, τα καινοτόμα συστήματα infotainment και η πολύ καλή σχέση κόστους/απόδοσης. Το Corsa φέρνει επίσης για πρώτη φορά στην κατηγορία ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με ομαλές αλλαγές σχέσεων. Είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά και δυναμικό Corsa που έχει κυκλοφορήσει ποτέ σε τέτοια τιμή.

Παραγγελίες για το νέο Corsa γίνονται δεκτές από την 1η Ιουλίου στη Γερμανία. Η τιμή της βασικής έκδοσης είναι 13.990 ευρώ (τιμή λιανικής με ΦΠΑ στη Γερμανία) και περιλαμβάνει πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης όπως Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού.

Πέραν του πλήρως ηλεκτρικού Corsa-e, διατίθενται επίσης εκδόσεις diesel και βενζίνης σε τρία νέα επίπεδα εξοπλισμού: Edition, Elegance και το σπορ GS Line.

Πηγή: newsbeast.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia