Ανησυχία για τις διασωληνώσεις ανηλίκων – Ερωτηματικό το άνοιγμα των σχολείων

Τα τελευταία 24ωρο έχουν διασωληνωθεί δύο ακόμα ανήλικοι γεγονός που προβληματίζει τους λοιμωξιολόγους και βάζει ξανά στο τραπέζι την ημερομηνία έναρξης του σχολικού έτους.

Το ενα εξ αυτών σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ είναι αγόρι που η ηλικία του είναι μέχρι 17 ετών. Αυτή η εξέλιξη έρχεται λίγα 24ωρα πριν τις ανακοινώσεις που θα κάνει το μεσημέρι της Δευτέρας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με την ημερομηνία που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

Αν και η αρχική πρόβλεψη ήταν να ακουστεί το πρώτο κουδούνι στις 7 Σεπτεμβρίου, εντούτοις η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν αποκλείεται να αλλάξει και το σχολικό έτος να ξεκινήσει μία ή και δύο εβδομάδες αργότερα.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, άποψη των περισσότερων λοιμωξιολόγων είναι ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή και των τελευταίων εκδρομέων του καλοκαιριού. Αυτή τη στιγμή βέβαια το επικρατέστερο σενάριο είναι να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου, μία εβδομάδα από την προγραμματισμένη έναρξη ενώ σοφότεροι θα γίνουμε αύριο, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου της υπουργού Παιδείας στις 4 το απόγευμα.

«Έχουμε ένα αυξημένο ιικο φορτίο, ιδιαιτέρα στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι θετικό το γεγονός ότι τα νούμερα είναι μεν τριψήφια αλλά δεν έχουμε εκθετική αύξηση σε αυτή τη φάση, αλλά παρόλα αυτά έχουμε σημαντικό επιπολασμό που δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσον θα μπορέσουν τα σχολεία να αρχίσουν στις 7 Σεπτεμβρίου με ασφάλεια», ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θανάσης Δημόπουλος.

Την Παρασκευή ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV αναφέρθηκε εκτενώς στο πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία αλλά και στο θέμα της χρήσης της προστατευτικής μάσκας. «Τα παιδιά δεν είναι υπερμεταδότες του κορονοϊού», ήταν το μήνυμα που έστειλε, για να προσθέσει ότι ο δείκτης R δεν θα αυξηθεί από τα παιδιά αλλά από συμπεριφορές και χαλαρότητα των μεγάλων, όπως αυτές οι συμπεριφορές που επέδειξαν κάποιοι το καλοκαίρι. «Με πολύ αυστηρούς κανόνες θα ανοίξουν τα σχολεία», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Σύψας, εξηγώντας πότε τα παιδιά θα φορούν μάσκες στα διαλείμματα:

Τα παιδιά θα φορούν μάσκες στα διαλείμματα μόνο όταν συγχρωτιστούν, όταν δηλαδή πλησιάσουν άλλα παιδιά
Τα παιδιά στα σχολεία θα λειτουργούν σε ομάδες
Οι τάξεις δεν θα είναι μαζί με άλλες τάξεις
Τα διαλείμματα θα είναι ξεχωριστά

dikaiologitika.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia