Απίστευτη κλοπή στο Ηράκλειο: Ο τοίχος «έκρυβε» ένα μυστικό – Πήραν τις οικονομίες μιας ζωής από ηλικιωμένο

Όλα έγιναν τα τελευταία 24ωρα στον Δήμο Αστερουσίων στο Ηράκλειο. Ηλικιωμένος κάτοικος αποφάσισε να κάνει ανακαίνιση στο σπίτι που διαμένει. Ζήτησε από δύο εργάτες να γίνουν αλλαγές στον χώρο, αλλά να μην πειράξουν έναν συγκεκριμένο τον τοίχο, όπου υπήρχε κι ο «θησαυρός», χωρίς φυσικά να τους πει τον λόγο.

Αυτοί όμως, άγνωστο πώς, κατάφεραν να βρουν ότι ο τοίχος κρύβει ένα… μυστικό. Άνοιξαν μια τρύπα, βρήκαν ένα κουτί με 20.000 ευρώ και το πήραν μαζί τους, χωρίς ο 75χρονος ιδιοκτήτης να καταλάβει το παραμικρό. Γρήγορα, όμως, ο ηλικιωμένος χρειάστηκε τα χρήματα. Έριξε τον τοίχο, αλλά το κουτί είχε κάνει «φτερά». Με δάκρυα στα μάτια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων για να καταγγείλει την κλοπή.

Ηράκλειο: Πώς έφτασαν στα ίχνη των κλεφτών

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη έρευνα, στη διάρκεια της οποίας κλήθηκαν όλα τα μέλη του συνεργείου που πήραν μέρος στις εργασίες. Ο ηλικιωμένος, κι αυτό ήταν το «κλειδί» της υπόθεσης είπε στους αστυνομικούς ότι είχε τοποθετήσει τα χρήματα πριν από μία δεκαετία…

Τραπεζικά στελέχη με τα οποία επικοινώνησε η αστυνομία αποκάλυψαν ότι τα χαρτονομίσματα πριν από μια δεκαετία έχουν αλλαγές σε σχέση με όσα έχουν «κοπεί» τα τελευταία χρόνια. Από αυτό το σημείο και μετά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σε έρευνα που έγινε σε ένα μέλος του συνεργείου βρέθηκε ένα από τα παλιά χαρτονομίσματα. Δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς είχε στην κατοχή του ένα χαρτονόμισμα «παλαιάς κοπής». Από την προανάκριση βρέθηκε και ο δεύτερος δράστης , έχοντας κι αυτός χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που ανήκαν στον ηλικιωμένο.

Το σημαντικό είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων – περίπου 13.000 ευρώ – βρέθηκε στο σπίτι των δραστών και επιστράφηκε στον 75χρονο!

Πηγή: newsit.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia