Απών ο Τσίπρας από τη δεξίωση στο προεδρικό για τον Αλ Σίσι -«Θα δώσουμε λάθος μήνυμα λόγω κορωνοϊού»

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέστη τελικά στο δείπνο στο προεδρικό μέγαρο που δόθηκε απόψε προς τιμήν του Αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσι, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας το γραφείο της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Στην επικοινωνία αυτή διαβιβάστηκαν οι προβληματισμοί και οι επιφυλάξεις του κ. Τσίπρα για το δείπνο, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας επιχειρηματολόγησε ότι θα ήταν συνετό να μη δοθεί η επίσημη δεξίωση για την επίσκεψη του Αλ Σίσι στη χώρα και να τιμηθεί με άλλον τρόπο, λόγω της πίεσης που δέχεται αυτή την περίοδο η χώρα στο μέτωπο της πανδημίας, και ότι θα δοθούν λάθος μηνύματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε την κ. Σακελλαροπούλου ότι αν παρ’ όλα αυτά το δείπνο πραγματοποιηθεί, ο ίδιος δεν θα παραστεί.

Σημειώνεται ότι η συνομιλία των γραφείων Τσίπρα-Σακελλαροπούλου διημείφθη το πρωί της Δευτέρας, πριν προκύψει η ανάρτηση Πολάκη, τον οποίο πάντως κάλυψε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η συνάντηση Τσίπρα-Αλ Σίσι θα διεξαχθεί κανονικά αύριο το πρωί.

Πηγή: iefimerida.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia