Αρνητική σε Κορονοϊό η φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Καρδίτσας

Η εξέταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έδειξε ότι δεν έχει προσληφθεί από τον νέο ιό, κάτι που ελέγχθηκε επειδή μόλις γυρίσει από την Ιταλία και εμφάνισε πυρετό.

Λήξη συναγερμού για την Καρδίτσα, μετά το αποτέλεσμα του ελέγχου που έγινε στην 22χρονη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής σχολής Καρδίτσας με καταγωγή από την Κρήτη και που βρέθηκε ότι δεν έχει προσβληθεί από Κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Λοιμωξιολόγο και συντονιστή του ΠΓΝΛ κ. Γιώργο Συρογιαννόπουλο, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν ήταν αρνητικά.

Η φοιτήτρια είχε μεταφερθεί χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όταν τηλεφώνησε στο νοσοκομείο Καρδίτσας και δήλωσε ότι έχει πυρετό και ότι πρόσφατα επέστρεψε από ταξίδι στη Βόρεια Ιταλία.

Στο άκουσμα ότι βρίσκονταν στην Ιταλία, το νοσοκομείο Καρδίτσας εφαρμόζοντας τις οδηγίες, έστειλε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε αμέσως την κοπέλα στη Λάρισα, μιας και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι ένα από τα 13 όλης της χώρας που έχουν ορισθεί ως υπεύθυνα για τις εξετάσεις ανίχνευσης του ιού και πιθανής νοσηλείας των ασθενών.

Η έκβαση του ελέγχου που δείχνει ότι το δείγμα ήταν τελικά αρνητικό καθησυχάζει όλη τη εκπαιδευτική κοινότητα στην Καρδίτσα, μιας και σε αντίθετη περίπτωση θα έκλεινε για τουλάχιστον 15 μέρες η Κτηνιατρική σχολή και άγνωστος αριθμός φοιτητών και εργαζομένων εκεί, θα έπρεπε να πουν σε καραντίνα.

Τεράστιο θα ήταν και το κόστος για την όλη γενικότερα.

Τελικά, τέλος καλό, όλα καλά…

alithianews.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia