ΑΣΕΠ: Γιατί καθυστερούν οι προσλήψεις στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος, αναφέρθηκε στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν όσον αφορά τις προσλήψεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Συρίγος τόνισε η καθυστέρηση στη λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν οφείλεται στην κυβέρνηση, αλλά στις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί στον ΑΣΕΠ από μη επιτυχόντες, μετά τη δημοσιοποίηση του προσωρινού πίνακα με τα άτομα που θα στελεχώσουν το νέο σώμα.

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα», ο υφυπουργός σημείωσε ότι «δεν είναι κυβερνητική απόφαση η καθυστέρηση που υπάρχει αλλά οφείλεται σε γραφειοκρατικούς λόγους και σχετίζονται με τον τρόπο προσλήψεως των υπαλλήλων».

«Μου είπαν ότι η διαδικασία με την πρόσληψη των αστυνομικών θα τελειώσει μέσα στον Οκτώβριο. Μετά, χρειάζονται 3 μήνες εκπαιδεύσεως και στη συνέχεια θα αναλάβουν καθήκοντα».

Αναφορικά με το άνοιγμα των πανεπιστημίων, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι «γυρίζουμε σε πρακτικές που είχαν εκλείψει τον τελευταίο 1,5 χρόνο που ήταν κλειστές οι σχολές».

Τέλος, αναφορικά με την καταγγελία φοιτητή ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τρία άτομα (είχε ταχθεί υπέρ της πανεπιστημιακής αστυνομίας), τόνισε πως «το τελευταίο πράγμα στο οποίο έχει χώρο η βία είναι το Πανεπιστήμιο, ο κατεξοχήν χώρος ελευθερίας διαλόγου και έκφρασης».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia