Γαϊδουρονήσι ή Χρυσή, ένας επίγειος παράδεισος…(φωτ.&video)

Ο Τέλης Κερασοβίτης έγινε κοπέλι και μας ταξιδεύει στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας και της Ευρώπης το Γαϊδουρονήσι ή Χρυσή. Ο ίδιος απέστειλε το παρακάτω κείμενο και τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα μας και αναφέρει τα εξής: Αγαπητοί αναγνώστες του trikalafocus, σας στέλνω τους πιο εγκάρδιους χαιρετισμούς μου. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου από την επίσκεψή μου στο Γαϊδουρονήσι. Το νησί βρίσκεται απέναντι από την Ιεράπετρα και απέχει μία ώρα με το καραβάκι. Στο λιμάνι της Ιεράπετρας υπάρχουν πολλά πλοιάρια που εκτελούν από τις 9:30 έως και αργά το μεσημέρι δρομολόγια για το νησί και επιστρέφουν πίσω στην Ιεράπετρα αργά το απόγευμα.

Πήραμε το καραβάκι “Μπάλος” και ξεκινήσαμε μαζί με άλλους τουρίστες για την Χρυσή. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 25 ευρώ για τους ξένους και 20 ευρώ για τους Έλληνες. Η διαδρομή ήταν ευχάριστη, η θάλασσα λάδι, και κάποια στιγμή φτάσαμε στην μικρή προβλήτα του νησιού που αποβιβάζονται οι επισκέπτες. Το νησί διαθέτει δύο οργανωμένες παραλίες με μπαρ, ταβέρνα, και ξαπλώστρες η κάθε μία. Όλα τα καραβάκια αποβιβάζουν στην πρώτη παραλία που βρίσκεται στην πίσω όψη του νησιού που βλέπει προς την Αίγυπτο αλλά λίγοι μένουν σε αυτή. Το προσωπικό του “Μπάλος” μας είπε ότι η κύρια παραλία που φέρει και το όνομα του νησιού “Χρυσή” βρίσκεται στην άλλη πλευρά προς την Ιεράπετρα.

Αποβιβαστήκαμε και ακολουθήσαμε το μονοπάτι μαζί με εκατοντάδες ακόμη τουρίστες το οποίο ήταν στρωμένο στο μεγαλύτερο μέρος του με ξύλινες σανίδες για να διευκολύνει την πρόσβαση.

Κατά μήκος της διαδρομής υπήρχαν πολλοί πλανόδιοι πωλητές με χειροποίητα κοσμήματα, βραχιόλια, και διάφορα είδη δικής τους κατασκευής. Επίσης είδαμε και αρκετές σκηνές πράγμα που σημαίνει ότι κάποιοι επιλέγουν το ελεύθερο κάμπινγκ και μένουν για κάμποσες μέρες στο νησί. Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν υπάρχει κανένα ξενοδοχείο ή οργανωμένο κάμπινγκ. Μετά από κάποια απόσταση που διανύσαμε και διήρκεσε σχεδόν 5 λεπτά φτάσαμε στην “Χρυσή” μία πανέμορφη μεγάλη παραλία.

Τα τυρκουάζ γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας όπως και ολόκληρου του νησιού ήταν πεντακάθαρα και δροσερά, μία θάλασσα να την πιεις στο ποτήρι.

Η ώρα πέρασε γρήγορα με καλή παρέα και πολλές δροσερές βουτιές. Δυστυχώς δεν ήταν όμως όλα ρόδινα. Οι τιμές στα μαγαζιά και στις δύο παραλίες ήταν απλησίαστες, κάτι που δεν άρεσε ούτε σε μας ούτε και στον περισσότερο κόσμο.

Δύο ξαπλώστρες κοστίζουν 20 ευρώ, ένα σουβλάκι με πίτα 5 ευρώ, ένα μικρό μπουκαλάκι νερό 1 ευρώ, είναι κάποιες ενδεικτικές τιμές. Όσοι έχουν ξαναπάει και γνώριζαν την κατάσταση, είχαν προμηθευτεί φρούτα και κάποια σάντουιτς, οι υπόλοιποι, απλά νομίζαμε ότι βρισκόμασταν στη Μύκονο.

Πέρα όμως από αυτή την παραφωνία, μία εκδρομή στο Γαϊδουρονήσι ή Χρυσή αξίζει κάποιος να την κάνει αφού το νησί είναι ένας επίγειος παράδεισος.

Για το trikalafocus Αριστοτέλης Κερασοβίτης.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia