Δεν φαντάζεστε ποια αντικείμενα που χρησιμοποιούμε είναι βρώμικα!

Δεν μας περνάει καν από το μυαλό ότι πολλά από τα αντικείμενα καθημερινής μας χρήσης είναι βρώμικα και αποτελούν εστίες βακτηρίων και μικροβίων.Σας αναφέρουμε 4 από τα πιο σημαντικά:

Οδοντόβουρτσα

Η οδοντόβουρτσα μας πρέπει να ανανεώνεται σχεδόν κάθε τέσσερις μήνες, ειδικά μόλις διαπιστωθεί φθορά των ινών. Σε κάθε περίπτωση συγκεντρώνει πολλά βακτήρια που μεταφέρονται από το στόμα μας κατά την καθημερινή της χρήση,γι αυτό και η συχνή αλλαγή της είναι υποχρεωτική.

Φακοί επαφής

Πρέπει να πλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας πριν από κάθε χρήση τους όπως και τη θήκη των φακών επαφής με το ειδικό υγρό, καθημερινά, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναπτυχθούν βακτήρια.Επίσης δεν ξεχνάμε ότι οι φακοί επαφής κατασκευάζονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και δεν πρέπει να παρατείνουμε τη χρήση τους πέραν τούτου.

Κινητό τηλέφωνο

Τα κινητά έχουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια και από το κάθισμα της τουαλέτας γι αυτό και κρίνεται αναγκαίος ο καθημερινός καθαρισμός τους καθώς χρησιμοποιούνται πολύ κοντά στο στόμα και ο κίνδυνος μόλυνσης είναι μεγάλος.

Πληκτρολόγιο

Με βακτήρια 200 φορές περισσότερα από το κάθισμα της τουαλέτας,(όσο απίστευτο και αν μας ακούγεται) το πληκτρολόγιο πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά μιας και κατά τη χρήση του πιάνουμε το πρόσωπο μας και τα χέρια μας με κίνδυνο τη δημιουργία μολύνσεων.

Μαρία Κοντογιάννη

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia