Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκίνησε η καταβολή των χρημάτων

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκίνησε η καταβολή των χρημάτων 51

Έως το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 534 ευρώ. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

Ξεκίνησε η σταδιακή καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 534 ευρώ, για όσους εργαζόμενους παρέμειναν σε αναστολή εργασίας και τον Μάιο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το βράδυ, ενώ από το πρωί της Τρίτης τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στα γκισέ τον τραπεζών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά θα κυμαίνονται από 18 έως 534 ευρώ, ανάλογα με τις ημέρες διάρκειας της αναστολής εργασίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, πάντως, θα πληρωθούν συνολικά 208.000.000 ευρώ σε 526.051 δικαιούχους. Εξ αυτών, οι περίπου 216.000 θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των 534 ευρώ, καθώς παρέμειναν σε αναστολή εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι οι μισθωτοί, των οποίων η σύμβαση εργασίας ανεστάλη από τον εργοδότη-επιχείρηση, λόγω υποχρεωτικού «λουκέτου» ή μειωμένου τζίρου.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις εστίασης έχουν το δικαίωμα λαμβάνειν τα 534 ευρώ και τον Ιούνιο, ενώ έως τον Ιούλιο θα μπορούν να λαμβάνουν το ειδικό επίδομα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, τις μεταφορές, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία που παρέμειναν κλειστά, θα λάβουν τα 534 ευρώ έως και τον Σεπτέμβριο.

ergasiakanea.eu

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia