Επεισόδιο με τούρκικο πλοίο στη Ρόδο – Η ελληνική πλευρά έριξε πυρά

Σκάφος στη Ρόδο: Ύποπτες κινήσεις από θαλαμηγό το βράδυ, κοντά στο νησί των Δωδεκανήσων. Ακολούθησε καταδίωξη και βολές από το Λιμενικό. Το σκάφος απομακρύνθηκε και εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Επεισόδιο χθες το βράδυ στη Ρόδο με θαλαμηγό που κινούνταν ύποπτα και τράβηξε την προσοχή του Λιμενικού. Ακολούθησε καταδίωξη με το σκάφος να υποχωρεί σε τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ υπήρξαν και βολές σε ασφαλείς τομείς από το Λιμενικό.

Δείτε την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα, σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διάρκεια περιπολίας του, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον δυτικών ακτών ν. Ρόδου, θαλαμηγό σκάφος λευκού χρώματος να κινείται ύποπτα πλησίον των ακτών χωρίς αναμμένους φανούς ναυσιπλοΐας.

Μετά από συνεχή χρήση ηχητικών/φωτιστικών σημάτων από το πλήρωμα του σκάφους προς τη θαλαμηγό προκειμένου αυτή να σταματήσει προς έλεγχο, ο Κυβερνήτης της δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς και επιχειρώντας να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Ακολούθησαν βολές σε ασφαλείς τομείς, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, προκειμένου το ανωτέρω σκάφος να ακινητοποιηθεί προς έλεγχο. Μετά από καταδίωξη, η θαλαμηγός κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές και εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενη από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες είχαν καταφθάσει στην περιοχή.

Τι αναφέρουν τα τούρκικα μέσα ενημέρωσης για το περιστατικό

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα δημοσίευμα στη Γενί Σαφάκ αναφέρει πως οι τρεις επιβαίνοντες στο ιδιωτικό σκάφος -δύο Τούρκοι και ένας Σύρος- τραυματίστηκαν από τα «ελληνικά πυρά». svg%3E

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Κάλεσμα στην Τουρκία για άμεση αποχώρηση του Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα απηύθυνε νωρίτερα σήμερα ο Νίκος Δένδιας, καθιστώντας σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί τετελεσμένα και θα υπερασπίσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα, δεν θα υπάρξει ανοχή

«Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα, δεν θα υπάρξει ανοχή» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας με δηλώσεις του από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ανέφερε με νόημα: «Καθιστούμε σαφές προς όλους. Η Ελλάδα θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα» ενώ κατέληξε: «Καλούμε την Τουρκία να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι διπλωματικές επαφές της Αθήνας προκειμένου να απομονωθεί η Τουρκία και να αναγκαστεί να αποχωρήσει από την υφαλοκρηπίδα.

Pagenews.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia