Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας διαμαρτύρεται για την συνεκπαίδευση μονάδων Ελλάδας – ΗΠΑ – Σκοπίων

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας μέλος της ΕΕΔΥΕ, με ανακοίνωσή της, «διαμαρτύρεται έντονα και εκφράζει την ανησυχία της για την Συνεκπαίδευση Ελληνικών μονάδων με μονάδες των ΗΠΑ  και των Σκοπίων που πραγματοποιούν από την Τρίτη στην περιοχή μας (σύμφωνα με δημοσιεύματα). Μετατρέπουν την Λάρισα και όλη τη χώρα σε κόμβο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων, για τους επικίνδυνους σχεδιασμούς  των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Όλη αυτή η κινητικότητα των Αμερικανών προβλέπεται στην κατάπτυστη και επικίνδυνη για το λαό μας «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία παραχωρούνται όλα τα στρατόπεδα, τα στρατιωτικά αεροδρόμια και λιμάνια στην υπηρεσία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή τη Συμφωνία την προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και την…τελειοποίησε η Ν.Δ.

Διαμαρτυρόμαστε και ανησυχούμε για όλη αυτή την κινητικότητα στη Λάρισα. Διαμαρτυρόμαστε και ανησυχούμε γιατί η περιοχή μας μετατρέπεται σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση. Ανησυχούμε βαθύτατα γιατί σε μια πιθανή εμπλοκή η Λάρισα και η Μαγνησία θα μετατραπούν σε «μαγνήτη» επιθέσεων με ανυπολόγιστες και οδυνηρές συνέπειες.

Όλοι αυτοί οι εξοπλισμοί, οι συνεκπαιδεύσεις, οι αποστολές στο εξωτερικό, δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα και προστασία της χώρας μας, αντίθετα η βαθύτερη συμμετοχή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σημαίνουν μόνο νέα δεινά για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή διεκδίκηση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, για το ξήλωμα των βάσεων, την επιστροφή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τις αποστολές στο εξωτερικό. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του, να χαράξει το δρόμο που μπορεί να εγγυηθεί την πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, τις αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις ανάμεσα στους λαούς!».

Πηγή: larissanet.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia