Θανάσης Παφίλης: «Να αποσυρθεί η απαράδεκτη τροπολογία, δεν είναι τηλεοπτικό σόου το μάθημα» (VIDEO)

Να αποσυρθεί η απαράδεκτη τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον μεταναστευτικό νομοσχέδιο.

Σημείωσε ότι τα σχολεία δεν είναι ριάλιτι και δεν πρέπει να μετατραπεί σε τηλεοπτικό σόου το μάθημα στα σχολεία. Ανέφερε ότι παραβιάζει προσωπικά δεδομένα και δεν βασίζεται σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο. Πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση δεν την αποσύρει, πρέπει τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών να αποφασίσουν να μην την εφαρμόσουν. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση ζητά αυτοσυγκράτηση από το λαό ενώ η ίδια είναι ασυγκράτητη και φέρνει σοβαρά νομοσχέδια με fast track διαδικασίες στη Βουλή, με αποκορύφωμα το νομοσχέδιο για την Παιδεία που μάλιστα προβλέπει και αύξηση του αριθμού των μαθητών στις αίθουσες. Σχολίασε πως επί ΠΑΣΟΚ ανάλογο νομοσχέδιο ήρθε στη Βουλή Αυγουστιάτικα, επί ΣΥΡΙΖΑ τη Μεγάλη Εβδομάδα και τώρα η ΝΔ το φέρνει με τον κορονοϊό.

Για τα θύματα της Marfin έκανε λόγο για υποκρισία από όλες τις κυβερνήσεις, καθώς επί 10 χρόνια δεν βρέθηκαν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί και υπογράμμισε ότι ήταν μια στημένη προβοκάτσια που σαν βόλι χτύπησε το εργατικό λαϊκό κίνημα. Ανέφερε ακόμα ότι την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει φιέστες, προχωρούσε σε αίτηση αναίρεσης της δικαστικής απόφασης που έδινε αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων και μετά αναγκάστηκε να δηλώσει πως παραιτείται.

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε ότι είναι σε αντιδραστική κατεύθυνση και πως για τις αιτίες του ξεριζωμού είναι συνυπεύθυνες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν τις πολεμικές επεμβάσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Σημείωσε ότι φέρουν επίσης ευθύνες για την αποδοχή του κανονισμού του Δουβλίνο και της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που μετατρέπουν την Ελλάδα σε φυλακή προσφύγων και μεταναστών. Κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ για υποβολή των αιτήσεων ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας και από εκεί να διαμοιράζονται στις χώρες προορισμού τους.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia