Θεοφάνια: Κοσμοσυρροή στη Μητρόπολη Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη

Δεκάδες είναι τα άτομα που περιμένουν από νωρίς το πρωί έξω από τη Μητρόπολη Καλαμαριάς για να πάρουν τον αγιασμό.

Πολλοί από τους πιστούς που θέλουν να κοινωνήσουν περιμένουν έξω από τον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και η είσοδος τους επιτρέπεται μόνο αφότου αποχωρήσουν από το ναό κάποιοι άλλοι.

Κατά την αναμονή ωστόσο οι αποστάσεις ασφαλείας και εδώ σε μερικές περιπτώσεις δεν τηρούνται.

Αυστηρά μέτρα στη Θεσσαλονίκη

Κατά τ’ άλλα, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας εορτάζονται σήμερα τα Θεοφάνια και στη Θεσσαλονίκη.

Με κλούβα της ΕΛΑΣ, περιπολίες και συστάσεις προς τους πιστούς για την τήρηση των μέτρων τελείται αυτήν την ώρα ο εορτασμός των Θεοφανίων στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Εντός του Ιερού Ναού βρέθηκαν από νωρίς δεκάδες πιστοί οι οποίοι τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον κοροναϊό παρακολούθησαν την τελετή της Θείας Λειτουργίας, ενώ στις 08.00 η ώρα πραγματοποιήθηκε και δεύτερη κατά σειρά για εκείνους που περίμεναν έξω από την εκκλησία.

Περιμετρικά της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης η Ελληνική Αστυνομία επιβλέπει με περιπολίες και ενημερώνει τους πιστούς που αναμένουν για αγιασμό εντός του προαύλιου για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων. Σύμφωνα με τη χθεσινή σύσκεψη αξιωματικών της ΕΛΑΣ δεν προτίθεται να επιβάλει πρόστιμα σε όσους παρευρίσκονται έξω ή μέσα στους ναούς. 

Στους Ιερούς Ναούς της πόλης βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν πως δεν θα εισέλθουν πιστοί εντός των ναών κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr για τα μέτρα περιφρούρησης

Σε 70 από τις περίπου 250 εκκλησίες της Θεσσαλονίκης υπάρχει μόνιμη παρουσία αστυνομικών έξω από τον ναό, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας περιπολούν σε όλη την πόλη, προκειμένου να διασφαλίσουν την τήρηση των μέτρων.

Στον μητροπολιτικό ναό Γρηγορίου Παλαμά της Θεσσαλονίκης τελέστηκε και δεύτερη Θεία Λειτουργία, την οποία παρακολούθησαν λίγοι πιστοί έξω από την είσοδο της εκκλησίας.

Η είσοδος στους πιστούς επετράπη μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προκειμένου να πάρουν ένα μπουκαλάκι αγιασμό και να προσευχηθούν. Στις περισσότερες εκκλησίες της πόλης η διαδικασία εξελίσσεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ουρές τα ξημερώματα στον Άγιο Δημήτριο

Κάποιοι στον Άγιο Δημήτριο έσπευσαν από τα ξημερώματα, με σκοπό να μπουν μέσα και να ανάψουν το κερί τους. Σύμφωνα με το grtimes.gr, ίδια εικόνα παρατηρήθηκε και έξω από τον κλειδωμένο Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης.

Όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος του συγκεκριμένου ναού οι θέσεις έχουν καταληφθεί ήδη και αργότερα θα ανοίξουν οι πόρτες για τους πιστούς ώστε να μπορέσουν να πάρουν τον αγιασμό σε μπουκαλάκια.

Αργότερα, πάντως, η κίνηση αραίωσε στον κεντρικό ναό της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: in.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia