Κανένας νέος θάνατος από κορωνοϊό – Μόλις 7 νέα κρούσματα

Χαμόγελα σκορπά η σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα, αφού δεν καταγράφηκε ούτε ένας θάνατος τον φονικό ιό το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει 121.

Ακόμα, μόλις επτά νέα κρούσματα του κοροναϊού ανακοινώθηκαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.408, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία στη χώρα μας.

Εξ αυτών το 56% αφορά σε άνδρες, ενώ με 373 να είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.124 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμα, στη ΜΕθ νοσηλεύονται 55 συμπολίτες μας, με μέση ηλικία τα 67 έτη.

Από αυτούς 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 86% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή έχει ηλικία άνω των 70.

Τέλος, 51 συμπολίτες μας εξήλθαν από τα νοσοκομεία, ενώ οι συνολικοί έλεγχοι που έχουν γίνει, είναι σχεδόν 60.000.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως η συζήτηση στην Επιτροπή Επιστημόνων συνεχίζεται, και δεν θα ληφθεί κάποια απόφαση σήμερα.

Ως προς τη λειτουργία των δομών Υγείας και των χειρουργείων, ο λοιμωξιολόγος ανέφερε πως θα υπάρξει τοποθέτηση της Επιτροπής μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Επιπρόσθετα συζητήθηκε σοβαρά η χρήση υφασμάτινης μάσκας, και αυτή θα αφορά κλειστούς χώρους. «Θα ακολουθήσει ειδική εκπαίδευση στη χρήση της μάσκας» υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως «από δύο διαφορετικές εκτιμήσεις επιβεβαιώνεται η διατήρηση του R0 κάτω από το 1».

in.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia