Κομμωτήρια: Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση – Ποιον κωδικό θα πρέπει να στέλνετε – Όλα τα μέτρα που ισχύουν

Στοχευμένη χαλάρωση μέτρων ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης άκρων από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου. Για να μπορέσει κάποιος να μετακινηθεί προς αυτούς τους χώρους απαιτείται να αποστείλει το sms στο 13033. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις κατόπιν ραντεβού με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6.

Όλα τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα
Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από τον Νίκο Χαρδαλιά. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

-η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει ενιαία σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με έναρξη των νέων μέτρων από σήμερα

-η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων τηρουμένων όλων των αυστηρών πρωτοκόλλων, από τη Δευτέρα το πρωί

-η επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων με επισκέψεις έως τριών ατόμων εκτός αν αφορά σε οικογένειες , με χρήση SMS με κωδικό 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος.

-η λειτουργία των δημοσίων πάρκων, με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες , με χρήση SMS με κωδικό 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος. Άρα επισκέψεις σε πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπονται χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής, αλλά μόνο με τα πόδια και ή ποδήλατο. Ό,τι ισχύει δηλαδή σήμερα για τον κωδικό 6.

-η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου δήμου με αναλογία 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας μητρόπολης σε ιερείς και ψάλτες για τους ακόλουθες τρεις θρησκευτικές εορτές: Για την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου και τους δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου. Έναρξη ισχύος από την Κυριακή, 21 Μαρτίου

-να επιτραπεί η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας με τα πόδια ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα σε περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, είτε το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

enikos.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia