Κορονοϊός: Σε πόσες φάσεις θα γίνει ο εμβολιασμός, αποκάλυψη Κικίλια

Στην αποκάλυψη ότι ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό θα γίνει σε δύο φάσεις προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Παράλληλα, ανέφερε πως οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες στη χώρα μας τον Δεκέμβριο.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις αντιδράσεις γονέων και στις διαδηλώσεις κατά την χρήση μάσκας.

«Η αρχική μας αντίδραση απέναντι στην πανδημία ήταν επιτυχημένη και σε αυτό βοήθησε το οριζόντιο lockdown, αλλά αν και δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να επαναληφθεί, ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά απίθανο» ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για μικροπολιτικά παιχνίδια με τη δημόσια υγεία, παραπέμποντας σε δηλώσεις στελεχών της αριστεράς και εντός του κοινοβουλίου.

«Εξασφαλίσαμε φέτος 4 εκατ. παρτίδες για το εμβόλιο της γρίπης,οι οποίες θα καλύψουν με επάρκεια τις ανάγκες του πληθυσμού. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στις 29 Σεπτεμβρίου.

Τέλος αναφερόμενος στο εμβόλιο του κορονοϊού ανέφερε πως αναμένεται στη χώρα μας τον Δεκέμβριο. «Σε πρώτη φάση θα παραλάβουμε 700.000 παρτίδες και οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι υγειονομικοί και οι ευπαθείς ομάδες. Ο εμβολιασμός θα είναι σε 2 φάσεις και η διάθεση του εμβολίου θα είναι δωρεάν».

dikaiologitika.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia