Κορονοϊός: «Τρομάζει» η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων παγκοσμίως – Εκτός κάδρου η Ελλάδα

Κορονοϊός: «Τρομάζει» η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων παγκοσμίως - Εκτός κάδρου η Ελλάδα

Στην έκρηξη νέων κρουσμάτων κορονοϊού αναφέρεται με δημοσίευμά του το Associated Press. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου υπάρχει αύξηση κρουσμάτων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο «κάδρο».

Η σταδιακή άρση των περιορισμών σε αρκετές χώρες οδήγησε σε σημαντική αύξηση νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού. Στην Ινδία καταγράφονται 15.000 νέα κρούσματα ημερησίως και εξετάζεται το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων σε τοπικό επίπεδο, καθώς η χώρα μόλις βγήκε από ολικό lockdown, το οποίο οδήγησε σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Στο Πακιστάν τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στο σημείο να μην δέχονται ασθενείς, αλλά η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να άρει τα περιοριστικά μέτρα.

Απότομη έξαρση των κρουσμάτων σημειώνεται επίσης στο Μεξικό, στην Κολομβία και στην Ινδονησία. Στη Βραζιλία έχουν μέχρις στιγμής καταγραφεί πάνω από 1 εκατ. κρούσματα και 51.000 θάνατοι από τον COVID-19 και είναι η περιοχή του πλανήτη με τα περισσότερα προβλήματα λόγω του κορωνοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ όπου έχουν καταγραφεί 2,3 εκατ. κρούσματα και 120.000 θάνατοι, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχει το Πανεπιστήμιο John Hopkins. Στις ΗΠΑ η ανησυχία είναι έκδηλη δεδομένου ότι οι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει και αρκετοί πολίτες δεν τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι σήμερα είναι 9 εκατ. και οι θάνατοι που συνδέονται με μόλυνση από τον κορωνοϊό είναι 472.000.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι πραγματικοί αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων είναι πολύ μεγαλύτεροι δεδομένου του περιορισμένου αριθμού προληπτικών ελέγχων σε κάποιες χώρες καθώς και του γεγονότος ότι πολλοί ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί.

korono37

dikaiologitika.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia