Κορωνοϊός: Πίσω στην… άθληση – Πάνω από ένα εκατ. SMS στο 13033 την Κυριακή

Στην άθληση φαίνεται πως το… γύρισαν ξανά οι Έλληνες κατά το δεύτερο lockdown λόγω κορωνοϊού.

Μάλιστα, μόνο την Κυριακή τα μηνύματα για άθληση στο 13033 ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο!

Στο γεγονός αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ξεκαθαρίζοντας πως ανάλογα φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση.

«Είναι προφανές ότι αυτό το lockdown δεν είναι το ίδιο με το πρώτο. Αρκετές δραστηριότητες επιτρέπονται. Αυτό που δεν θέλουμε να δούμε είναι η καταστρατήγηση των μέτρων όπως για παράδειγμα χθες το βράδυ διαπιστώθηκε ότι εστάλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο sms μετά τις 9 το βράδυ για μετακίνηση 6, δηλαδή για άθληση ή τέτοιου είδους δραστηριότητες».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτό είναι μια προσπάθεια καταστρατήγησης των μέτρων και σε αυτήν την καταστρατήγηση «θα μας βρουν απέναντι και οι έλεγχοι θα είναι πολύ σκληροί».

«Καλούμε όλους αντί να πληρώνουν πρόστιμα να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την καραντίνα».

Αναφερόμενος στον κορωνοϊό, είπε πως «διανύουμε ήδη τις πρώτες μέρες του lockdown. Για άλλη μια φορά, όπως ο ίδιος εξήγησε, ο πρωθυπουργός θέλησε να δράσουμε νωρίτερα, παρά αργότερα».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι σε αυτή την απόφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε διότι μέσα σε λίγες μέρες παρατηρήθηκε «μία επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ».

Τόνισε στη συνέχεια ότι «στόχος είναι να προλάβουμε τα χειρότερα. Να σωθούν ζωές και να μην φτάσει το σύστημα Υγείας στα όριά του, αλλά και να αντιστρέψουμε τις αυξητικές τάσεις, να χαμηλώσουμε τις επιδημιολογικές καμπύλες και να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε πιο κανονικές γιορτές τα Χριστούγεννα».

«Ας μείνουμε για λίγο μακριά από φίλους και συγγενείς»

Έπειτα, υπογράμμισε για ακόμη μια φορά τη σημαντικότητα της ατομικής ευθύνης και της συλλογικής ωριμότητας, αναφέροντας ότι θα είναι καθοριστικής σημασίας «ώστε το lockdown να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων που ανακοινώθηκε».

«Ας τηρήσουμε τα μέτρα. Ας μην ψάχνουμε συνεχώς αφορμές για να τα παρακάμψουμε. Ας μείνουμε για λίγο μακριά από φίλους και συγγενείς για να μπορέσουμε τελικά να είμαστε πολύ περισσότερο μαζί».

Πηγή: cnn.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia