Νέο Ψυχικό : Οι λίστες των υπόπτων και το χρονοδιάγραμμα – «κλειδί» της διάρρηξης σε τραπεζικές θυρίδες

«Η αρπαγή χρημάτων και τιμαλφών από τέσσερις τραπεζικές θυρίδες σε υποκατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό εξετάζουμε αν προέρχεται από κατόχους άλλων θυρίδων ή τεχνικούς που είχαν δυνατότητα να εισέλθουν στο σημείο αυτό. Όμως ερευνούμε και την εμπλοκή υπαλλήλων -πρώην και νυν- πιστωτικού ιδρύματος που μπορεί να είχαν πρόσβαση στον συγκεκριμένο χώρο.

»Η διάρρηξη διαπιστώθηκε στις 13 Νοεμβρίου αρχικά σε μια θυρίδα κι ακολούθως σε άλλες τρεις. Όμως ερευνούμε από τους χρόνους που είχαν μεταβεί την τελευταία φορά στις τράπεζες οι κάτοχοι αυτών των θυρίδων (ΣΣ οπότε είχαν βρει άθικτο το περιεχόμενο των θυρίδων) να εντοπίσουμε πότε έγινε η διάρρηξη κι η αρπαγή. Μπορεί να έχει συμβεί σε βάθος αρκετών εβδομάδων ή μηνών.

»Όμως στον συγκεκριμένο χώρο όπου υπάρχουν περισσότερες από 1000 τραπεζικές θυρίδες δεν υπάρχουν κάμερες . Κι αυτό γιατί το περιεχόμενο των θυρίδων το γνωρίζει μόνο ο κάτοχος τους και δεν πρέπει να καταγράφεται η τυχόν τοποθέτηση ή αφαίρεση αντικειμένων , χρημάτων , τιμαλφών κλπ.

»Οι πελάτες της τράπεζας αφήνονται μόνοι τους στον συγκεκριμένο χώρο αφού ένας τραπεζοϋπάλληλος με το δικό του κλειδί , ξεκλειδώνει αρχικά την θυρίδα . Κάποιος ίσως διέβλεψε την ευκαιρία που έμεινε μόνος στο σημείο και με κάποιο εργαλείο-αφού είχε εσωτερική ενημέρωση- προχώρησε στην παραβίαση των άλλων τεσσάρων θυρίδων. Όμως αυτό μπορεί να υπήρξε κι από κάποιον που εισερχόταν πιο συχνά στο σημείο. Ερευνούμε λίστες προσώπων με πρόσβαση και δημιουργούμε το κρίσιμο χρονοδιάγραμμα».

Σε αυτή την επισήμανση προχώρησαν, μιλώντας προς «Το Βήμα», στέλεχος των αρχών ασφαλείας κι άνθρωποι που γνωρίζουν τα δεδομένα της μυστηριώδους αρπαγής του περιεχομένου των εν λόγω θυρίδων της τράπεζας στο Νέο Ψυχικό.

Σημειώνεται ότι λόγω ακριβώς του απορρήτου για το περιεχόμενο τους, η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς πραγματικά εκλάπη.

Την υπόθεση πλέον χειρίζεται η Ασφάλεια Αττικής, ενώ μυστήριο καλύπτει και τις συνθήκες της ληστείας καθώς και οι 1.500 θυρίδες που διαθέτει το τραπεζικό υποκατάστημα εξετάστηκαν και δεν φέρουν καμία παραβίαση.

Επίσης, ένα ακόμη ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει η αστυνομική έρευνα είναι το γιατί επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένες τραπεζικές θυρίδες.

Πηγή: in.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia