Οι Έλληνες Αστυνομικοί στην πρώτη γραμμή

Η Χώρα μας βιώνει για ακόμη ένα καλοκαίρι μια ανείπωτη τραγωδία με συνθήκες βιβλικής καταστροφής, ελέω της πύρινης λαίλαπας. Δυστυχώς αρκετές δασικές εκτάσεις, δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες καταστράφηκαν ολοσχερώς. Εκφράζουμε την αγωνία μας για τους συμπολίτες μας οι οποίοι εν μια νυκτί αντίκρυσαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται και ελπίζουμε σύντομα η κρατική μηχανή να τους αποκαταστήσει, τόσο ηθικά, όσο και υλικά.

Στο πεδίο μάχης με την πυρκαγιά στα βόρεια προάστια της Αττικής, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους συναδέλφους – μέλη μας (περιπολικά Άμεσης Δράσης, ΔΙ.ΑΣ., Τροχαία, Ο.Π.Κ.Ε., Ασφάλεια, Διμοιρίες Υ.ΜΕ.Τ. και Υ.Α.Τ. κ.λ.π.), οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και παρείχαν άμεση συνδρομή στους  πυροσβέστες και στους άλλους κρατικούς λειτουργούς, συνεισφέροντας σημαντικά στον άνισο αγώνα απέναντι στην πύρινη λαίλαπα.

Κάτω από αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες οι αστυνομικοί εφάρμοσαν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με -κατά περίπτωση- απαγορεύσεις, με διακοπές και εκτροπές κυκλοφορίας, με προληπτική εκκένωση περιοχών, με άψογο συντονισμό για την αποφυγή εγκλωβισμού πολιτών και ζώων, κυρίως όμως διασφάλισαν τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων των πληγέντων περιοχών.

Σε πείσμα ορισμένων ιδεοληπτικών και εμμονικών φωνών οι οποίες σε διάφορα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης υποβαθμίζουν το ρόλο και την παρουσία της Αστυνομίας στην υψηλού επιπέδου επιχείρηση, δηλώνουμε ότι στην ασφάλεια των πολιτών δεν χωρούν μικροπολιτικές.

Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει τραγωδία ανάλογη με αυτή που έλαβε χώρα στο Μάτι.

Οι συνάδελφοι με αυταπάρνηση εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου τους και βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή για την προστασία του υπέρτατου αγαθού της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών είμαστε υπερήφανοι που τους εκπροσωπούμε και εκφράζουμε δημόσια το θαυμασμό μας και την ευγνωμοσύνη μας. 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia