Πιο κοντά στο lockdown η Αττική – Κρίσιμη σύσκεψη Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους

Γκριζάρει και η Αττική, με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα να δείχνουν νέα μέτρα. Όπως αποκάλυψε πρώτο το Dnews αναμένεται κλείνει για Σαββατοκύριακο η Αττική με αυστηρή απαγόρευση εξόδου από τον νομό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει παρθεί απόφαση ακόμα για Lockdown όπως στη Θεσσαλονίκη ωστόσο, υπάρχει προβληματισμός για την διάδοση του ιού στην πρωτεύουσα. Όπως γράψαμε και το πρωί οι επόμενες 10 μέρες θα κρίνουν και την απόφαση για lockdown και στην Αττική.  

Ο πρωθυπουργός έχει αυτή την ώρα τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, κατά την οποία αξιολογούνται όλα τα τελευταία στοιχεία. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη και όλα βρίσκονται στο τραπέζι.
Τέλος οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις από το Σαββατοκύριακο

Η πίεση που δέχονται και τα νοσοκομεία της Αθήνας δεν αφήνει πολλά περιθώρια, την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει ότι πρώτο μέλημα αποτελεί η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Υπό αυτές τις συνθήκες βρισκόμαστε πολύ κοντά στην απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Ο κίνδυνος διασποράς του ιού με ταξίδια από και προς τις κόκκινες περιοχές είναι μεγάλος και προκειμένου να αποφευχθεί, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται να τις απαγορεύσει πριν το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia