ΠΟΕΔΗΝ: Ενισχύονται οι εμβολιασμοί με τον ΕΟΔΥ που σημαίνει… λιγότερα rapid test από Δευτέρα

Λιγότερα rapid test θα διεξάγονται από Δευτέρα, καθώς οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ παίρνουν «μετάθεση» στο μέτωπο των εμβολιασμών.

Για την επιτάχυνση των εμβολιασμών ρίχνεται στη μάχη και ο ΕΟΔΥ, σχεδιάζοντας για τις κινητές μονάδες που διεξήγαγαν τα τεστ εμβολιασμούς ανθρώπων που βρίσκονται σε χώρους υψηλού κινδύνου.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, «Μπροστά μας έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα» καθώς αυτή η αλλαγή θα επιφέρει τεράστιο κενό στην επιδημιολογική εικόνα. Με λίγα λόγια, λιγότερα τεστ ισοδυναμούν με λιγότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τα 11 κρούσματα που βεβαιώθηκαν σε μονάδα κοινωνικής θεραπείας, στο Νέο Ηράκλειο, είναι ο λόγος για τις παραπάνω δηλώσεις του κυρίου Γιαννάκου και της ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με τους οποίους μία καθαρίστρια θετική στον ιό οδήγησε στην εξάπλωση.

Ο κύριος Γιαννάκος, καταγγέλει πως στις ιδιωτικές μονάδες υγείας δεν τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, τονίζοντας χαρακτηριστικά, «Το τεστ κορονοϊού δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ και ο ΕΟΔΥ δεν στέλνει τακτικά τις μονάδες όπως είχε δεσμευτεί», με αποτέλεσμα τα τεστ σε αυτές τις μονάδες να γίνονται μία φορά την εβδομάδα καθώς οι εργαζόμενοι δεν είναι σε θέση να πληρώνουν 60 ευρώ για κάθε μοριακό τεστ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia