Σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο και υπέροχο ντρέσινγκ.

Σαλάτα ζυμαρικών με κοτόπουλο και υπέροχο ντρέσινγκ

Μια τόσο απλή αλλά και τόσο νόστιμη και δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με πολύχρωμες βίδες και κοτόπουλο μαγειρεμένο με μουστάρδα και μέλι. Περιχύστε τη σαλάτα σας με ένα εύκολο και γρήγορο ντρέσινγκ και απολαύστε μια πεντανόστιμη σαλάτα. 

Υλικά συνταγής

  • Για τις βίδες και το κοτόπουλο:
  • 250 γρ. βίδες πολύχρωμες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • 4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κοφτές κ.σ. μέλι
  • ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 2 ντομάτες κομμένες σε κομμάτια
  • αλάτι πιπέρι
  • θυμάρι φρέσκο (ολόκληρα φύλλα) για γαρνίρισμα
  • Για το ντρέσινγκ: (διπλασιάστε τη ποσότητα για περισσότερο ντρέσινγκ ή αυξομειώστε τη ποσότητα των υλικών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 1 γεμάτη κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1-2 πρέζες αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το ντρέσινγκ: Τοποθετείτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και δέσουν. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Για τις βίδες και το κοτόπουλο: Βάζετε τις βίδες να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε καλά, τις μεταφέρετε σε μπολιέρα και τα περιχύνετε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύετε να καλυφθούν οι βίδες καλά με το ντρέσινγκ και το αφήνετε στην άκρη.
  3. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λ ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Πετάτε το σκόρδο και προσθέτετε στο τηγάνι τους κύβους κοτόπουλου, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας, για 4 περόπου λ ή μέχρι να ροδίσει απ” όλες τις πλευρές και ψηθεί μέχρι μέσα. Μη το παρατηγανίσετε γιατί θα χάσει τους ζωμούς του και θα “σφίξει” το κρέας του. [*]
  4. Προσθέτετε τη μουστάρδα και το μέλι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ ακόμα ή μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα το κοτόπουλο. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  5. Μόλις κρυώσει το μείγμα κοτόπουλου, το ρίχνετε στη μπολιέρα με τις βίδες, ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Προσθέτετε τις ντομάτες ελαφρώς αλατισμένες ανακατεύετε απαλά και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φύλλα θυμαριού. 

[*] Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια που κόψατε το κοτόπουλο. Άν το κόψατε μικρούς κύβους ή λεπτές λωρίδες ο χρόνος θα είναι λιγότερος ή το αντίθετο. Μη τα παραψήσετε και χάσουν τους ζωμούς τους. Κόβετε ένα κομμάτι στη μέση και είναι άσπρο, χωρίς καθόλου ροζ χρώμα, το κοτόπουλο είναι έτοιμο. 

Προαιρετικά: Χρησιμοποιήστε άλλα κοντά ζυμαρικά επιλογής σας, όπως πένες ή μακαρονάκι κοφτό ή φιογκάκια και προσθέστε μαζί με τη ντομάτα και ψιλοκομμένο αγγουράκι.

πηγή: Sintayes.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia