Στους 53 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πάνω από 1.500 τα κρούσματα κορωνοϊού

Συνολικά σε 53 ανέρχονται οι νεκροί από τον κοροναϊό στην Ελλάδα, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 1.600, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα μας, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, έκανε λόγο για 27 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ 23 είναι τα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως 119 άτομα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό.

Όπως είπε, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε 380 επιβάτες στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος». Τα θετικά ήταν 119, 259 αρνητικά και 2 ακατάλληλα που θα επανεξεταστούν.

Ετσι, λοιπόν, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο φτάνουν στα 169, με τα συνολικά να ξεπερνούν τα 1.600.

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε πως 91 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέσο όρο ηλικίας τα 65 έτη. Εξ αυτών, 16 είναι γυναίκες. Σημείωσε δε, ότι 9 άνθρωποι βγήκαν από την Εντατική.

Για τα θύματα της νόσου, ο λοιμωξιολόγος είπε ότι οι 50 από τους 53 νεκρούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν από 70 ετών και άνω.

in.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia