Στο Μαξίμου ο Σκρέκας για την υπογραφή του αγωγού Αλεξανδρούπολη – Μπουργκάς με παρουσία Μητσοτάκη

Στο Μαξίμου ο Σκρέκας για την υπογραφή του αγωγού Αλεξανδρούπολη – Μπουργκάς με παρουσία Μητσοτάκη

Παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Βουλγαρίας, Ρούμπεν Ράντεφ, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο Βούλγαρος ομόλογός του, Ρόσεν Χριστόφ, υπέγραψαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, δύο νέα Μνημόνια Κατανόησης που εμβαθύνουν περαιτέρω τη στρατηγική ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών.

Το πρώτο μνημόνιο προβλέπει την αξιολόγηση της βιωσιμότητας ενός νέου ελληνοβουλγαρικού αγωγού πετρελαίου, Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς, που θα συμβάλλει στην απεξάρτηση της Βουλγαρίας από το ρωσικό πετρέλαιο. Αναθερμαίνεται ένα έργο που είχε συζητηθεί ξανά σε παλαιότερο χρόνο, αλλά με αντίστροφή αυτήν την φορά ροή, από Αλεξανδρούπολη προς Μπουργκάς.

Το δεύτερο μνημόνιο αφορά στην ενεργειακή συνεργασία στον τομέα της προμήθειας και αποθήκευσης φυσικού αερίου, δίνοντας τη δυνατότητα αποθήκευσης φυσικού αερίου από ελληνικές εταιρείες στη βουλγαρική εγκατάσταση στο Chiren.

Όπως τόνισε ο Τρικαλινός Υπουργός, «απέναντι στις εύθραυστες διεθνείς συγκυρίες, απαντούμε με μια ενισχυμένη και πολυδιάστατη ενεργειακή συνεργασία σε δύο άξονες. Με κοινό όραμα την ευημερία των πολιτών μας, εδραιώνουμε την Ελλάδα και τη Βουλγαρία ως πόλους σταθερότητας και ασφάλειας σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εμβαθύνοντας διαρκώς τη στρατηγική μας συνεργασία στον τομέα της ενέργειας».

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia