Σχολεία: Επιτέλους ανακοινώθηκε η μέρα για το πρώτο κουδούνι

Συνέντευξη Τύπου από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων. Στις 14 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι έναντι της αρχικής πρόβλεψης για την προσεχή Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε πως το 85% των κατοίκων της Αθήνας έχουν επιστρέψει στην πόλη. Παράλληλα, κάλεσε όσους είναι εκτός Αττικής να επιστρέψουν τις επόμενες μέρες με ταυτόχρονο περιορισμό των επαφών μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι το πρώτο κουδούνι θα ακουστεί για πρώτη φορά στις 14 Σεπτεμβρίου. Η υπουργός ανακοίνωσε δειγματολειπτικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ, διαφορετικά διαλείμματα, μέτρα για τα κυλικεία. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως μέχρι νεωτέρας δεν θα γίνονται εκδρομές. Όσον αφορά τα εργαστήρια τόνισε πως οι ομάδες εντός θα είναι μικρές με συχνό καθαρισμό των εργαλείων. 

Η κα Κεραμέως είπε ότι σκοπός της συνέντευξης Τύπου είναι να δοθούν κάποιες επιπλέον οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων. Όπως είπε, η έναρξη του σχολικού έτους θα γίνει με όλους τους μαθητές και αυξημένα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης και κάθε βήμα αξιολογείται και επικαιροποιείται. Δεν θα διστάσουμε να λάβουμε και επιπλέον πιο αυστηρά μέτρα.

Είπε ακόμα ότι έγιναν προσλήψεις αναπληρωτών νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια και η παράδοση των βιβλίων έχει γίνει στην ώρα της.

Η κα Κεραμέως επανέλαβε ότι η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και ότι τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες. Εξήγησε γιατί θα δίνεται σε κάθε μαθητής δωρεάν ένα παγούρι για να μην πίνουν τα παιδιά από την βρύση και να μην ανταλλάσσουν μπουκάλια.

Από την χρήση μάσκας εξαιρούνται τα παιδιά με γνωσιακή αναπτυξιακή η ψυχική διαταραχή συμπεριφοράς. Οι απουσίες δεν θα προσμετρώνται αν ο μαθητής νοσεί από κορονοϊό ο ίδιος ή ο εκπαιδευτικός ή κάποιος που κατοικεί σπίτι του.

Στο παρακάτω λίνκ μπορείτε να δείτε live τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα μέτρα αλλά και τοποθετήσεις λοιμωξιολόγων.

Χθες, Δευτέρα, διοργανώθηκε πολύωρη τηλεδιάσκεψη της κ. Κεραμέως με την επιτροπή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, όπου μεταξύ των προτάσεων που τέθηκαν επί τάπητος είναι το άνοιγμα των σχολείων σε δύο φάσεις, δηλαδή να προηγηθούν οι μονάδες τις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και να ακολουθήσει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι τον τελικό λόγο έχει η αρμόδια επιτροπή του ΕΟΔΥ, όπως επίσης και για την απαραίτητη και σωστή εφαρμογή των μέτρων υγειονομικού χαρακτήρα (π.χ. χρήση μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία, καθαρισμός χώρων και εξοπλισμού κ.λπ.), προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την Αυτοδιοίκηση για να δώσει δωρεάν μάσκες, τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπως τόνισε χθες, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

dikaiologitika.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia