Το μαγευτικό Κάστρο των Φιλιατρών που θυμίζει κομμάτι μιας παραμυθένιας χώρας!

Λίγο έξω από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας, στην παραλία του Αγρίλη, δεσπόζει ένας επιβλητικός πύργος που θυμίζει άλλες εποχές, ίσως και κάτι λίγο από Παρίσι και Disneyland! Πρόκειται για το λεγόμενο Κάστρο των Παραμυθιών,( το οποίο είναι δυστυχώς στις μέρες μας ξεχασμένο), δωρεά του καταγόμενου από την περιοχή γιατρού Χάρυ Φουρνιέ (Χ. Φουρναράκης) , ο οποίος φιλοτέχνησε τον περασμένο αιώνα και ένα ομοίωμα του Πύργου του Άιφελ το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Το μεσαιωνικό Κάστρο των Παραμυθιών συνδυάζει ατοπικές και χρονικά αταίριαστες ιστορίες, ενώνοντας κομμάτια της Ελληνικής Μυθολογίας και της Νεότερης ιστορίας. Φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο ώστε” να θυμίζει σε όλους μας τα παραμύθια που γλυκά μας έλεγε η γιαγιά μας” όπως αναγράφεται και στη σχετική πινακίδα. Δίπλα στο κάστρο συναντά κανείς ένα τεράστιο άλογο που θυμίζει το Δούρειο Ίππο της ομηρικής εποχής, στο εσωτερικό του οποίου παλιά υπήρχε βιβλιοθήκη. Χαρακτηριστικές επίσης είναι οι φιγούρες της Αθηνάς και του Ποσειδώνα καθώς και των ηρώων της Επανάστασης του 1821.

Eπίσης ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τους μεγαλοπρεπείς πυργίσκους, τις όμορφες καμάρες , πανοπλίες ιπποτών καθώς και μια άμαξα που θυμίζει αυτή της Σταχτοπούτας. Μπορεί το εν λόγω κάστρο να έχει χάσει την παλιά του αίγλη καθώς σήμερα ελάχιστοι το επισκέπτονται όμως για τους αθεράπευτα ρομαντικούς παραμένει ένα δημιούργημα ανεκτίμητο που μένει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη τους.

Μαρία Κοντογιάννη

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia