Φωτογραφία που σοκάρει από την επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Βία και απειλές κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα κουκουλοφόρων που εισέβαλαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του. Η φωτογραφία που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σοκάρει.

Οι άγνωστοι, αφού εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μουραντώνη και έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, εκτόξευσαν απειλές και εναντίον του.

Στη συνέχεια πέρασαν σε βιαιοπραγίες, από όπου προέκυψε και η σοκαριστική φωτογραφία που ανήρτησαν μαζί με κείμενο θέσεων για την επίθεση που πραγματοποίησαν.

Οι καταδρομείς έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά υπέρ των καταλήψεων χώρων και κατά των αστυνομικών επιχειρήσεων για την εκκένωσή τους, όπως έχει σημειωθεί πρόσφατα στις καταλήψεις Terra Incognita και Rosa Nera, αλλά και παλιότερα.

Ανάλογο μήνυμα σε πινακίδα κρέμασαν στον λαιμό του πρύτανη, όπως φαίνεται στην φωτογραφία που προκαλεί αποτροπιασμό.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11:30, ομάδα 15 κουκουλοφόρων εισέβαλε με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και προξένησε εκτεταμένες καταστροφές στα γραφεία, στους τοίχους, στα έπιπλα και στον εξοπλισμό της Πρυτανείας. Πριν αποχωρήσουν άσκησαν σωματική βία στον Πρύτανη, τον απείλησαν και τον εξύβρισαν.

»Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του Πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του».

Πηγή: cnn.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia