Χαρδαλιάς: Ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ από την 1η Φεβρουαρίου προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ωστόσο σημείωσε ότι κλειστά θα παραμείνουν τα ΟΠΑΠ Play. «Μπλόκο» από την κυβέρνηση και στο ψάρεμα και το κυνήγι.

Ειδικότερα, σχετικά με τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, επιτρέπεται από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου να ανοίγουν και τα καταστήματα ΟΠΑΠ (όχι όμως τα ΟΠΑΠ Play) υπό την προϋπόθεση πάντα ότι θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Μπλόκο σε κυνήγι και ψάρεμα

Όσον αφορά στο ψάρεμα και το κυνήγι, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, συζητήθηκε σήμερα από την Επιτροπή και το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος και αποφασίστηκε παράταση της απαγόρευσης τους. Το θέμα, όπως είπε ο υφυπουργός, θα συζητηθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα.

Η παράταση της απαγόρευσης δεν ισχύει για το κυνήγι στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης στο πλαίσιο της πρόληψης της μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας.

Στην περίπτωση αυτή, το κυνήγι αγριόχοιρου επιτρέπεται εντός της περιφερειακής ενότητας και έως τέσσερα άτομα – δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών όρων επιβάλλεται εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων και ανάκληση της σχετικής άδειας και απαγόρευση λήψης άδειας κυνηγίου για μία τριετία.

Δύο επιβάτες στα ταξί

Όσον αφορά στα ταξί, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, επιτρέπονται 2 επιβαίνοντες πλέον πλην του οδηγού.

aftodioikisi.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia