Τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα: Όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε!


Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα φέρνει η τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες, ένα μέτρο που δεν θα έχει ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με τον τρόπο που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα δυο χρόνια.

Δηλαδή οι φορολογούμενοι δεν θα πληρώνουν το σύνολο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας για να λάβουν τις πινακίδες κυκλοφορίας αλλά μόνο για μερικούς μήνες, με προσαύξηση σε σχέση με τον πραγματικό χρόνο χρήσης του ΙΧ.

Έτσι: όσοι θέλουν να πάρουν τις πινακίδες κυκλοφορίας για έναν μήνα θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε δυο μήνες, δηλαδή τα 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αναλογούν στο όχημά τους όσοι θέλουν να λάβουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους για τρεις μήνες θα πληρώνουν τα τέλη που αναλογούν σε 4 μήνες, δηλαδή τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας όσοι θέλουν θα λάβουν τις πινακίδες για το υπόλοιπο του έτους θα πληρώνουν τέλη για τους υπολειπόμενους μήνες προσαυξημένα κατά δυο μήνες

Τέλη κυκλοφορίας: Κατασχέσεις λογαριασμών σε όσους δεν έχουν εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας!

Σύµφωνα µε όσα προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δηµοσίων Εσόδων για το τρέχον έτος, η φορολογική διοίκηση θα προχωρήσει σε µια σηµαντική παρέµβαση στο συγκεκριµένο πεδίο απώλειας φορολογικών εσόδων.

Θα προχωρήσει στη µείωση κατά 50% του χρόνου παραγραφής των τελών κυκλοφορίας. Σήµερα τα τέλη κυκλοφορίας παραγράφονται µετά την πάροδο 20 ετών από το τέλος του έτους στο οποίο αφορούν και έχει ληφθεί η απόφαση η σχετική περίοδος να µειωθεί στα 10 έτη. Με την παρέµβαση αυτή επιχειρείται διπλός στόχος:

Σηµειώνεται ότι πολλοί ιδιοκτήτες ΙΧ προσέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτηεπειδή τους βεβαιώθηκαν από την Εφορία τέλη κυκλοφορίας ακόµη και πριν από 20 έτη, τα οποία υποστηρίζουν ότι είχαν εξοφλήσει αλλά είχαν χάσει τα σχετικά αποδεικτικά λόγω παρέλευσης µεγάλου χρονικού διαστήµατος.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia