Νικολέτα Τζιωρτζιώτη: Ζωή στο χωριό – Κτηνοτροφικά προϊόντα

ΖΩΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Η ζωή στο χωριό ειναι δύσκολη αλλά ταυτόχρονα και ευλογία.Ποιός δεν αναζητά την ελευθερία,την ηρεμία,την δημιουργία,τα αγαθά και τα ποιοτικά προιόντα που τους προσφέρει η φύση και η ζωή στο χωριό.Οι κτηνοτρόφοι όπου η ενασχόλησή τους με την γη και την κτηνοτροφία είναι άμεση έχοντας την πρώτη ύλη μπορούν να παράγουν και να δημιουργήσουν οι ίδιοι τα δικά τους προιόντα όπως:γάλα,τυρί,γιαούρτι,τραχανά….που είναι τροφές όπου μεγάλωσαν γενιές ολόκληρες σε δύσκολες εποχές,οι οποίες παρασκευάζονται ακόμη και σήμερα.

Η ανάγκη να ενισχυθεί η ύπαιθρος,να υπάρξει ζωντάνια και πάλι στα χωριά είναι ευθύνη όλων μας μιας και οι δραστηριότητες του ανθρώπου που συνδέονται με την γεωργία και την κτηνοτροφία δημιουργούν έναν μοναδικό φυσικό πλούτο.


Θα πρέπει να υπάρξει μια σχέση εμπιστοσύνης,αλληλοβοήθειας,αλληλοσεβασμού και ένωσης έτσι ώστε ο κάθε κτηνοτρόφος να αναδείξει τα δικά του αγνά,ποιοτικά προιόντα.
Απλά να γνωρίζεις ότι τα προϊόντα δεν είναι διαθέσιμα προς πώληση, απλά είναι και μια πρόταση-λύση για τους κτηνοτρόφους πως να αξιοποιησουν την παραγωγη…πχ.θα μπορούσε να υπάρξουν υπαίθριες αγορές στους δήμους για την πώληση γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων.

.

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia