Χοιροφάρμ: «Χοιρινό μπούτι με μέλι και πορτοκάλι»

‼️ Συνταγή ημέρας 😋
👉 Χοιρινό μπούτι με μέλι και πορτοκάλι
Ένα γευστικό πιάτο που θα εντυπωσιάσει όποιον το δοκιμάσει!
𝚯𝚨 𝚾𝚸𝚬𝚰𝚨𝚺𝚻𝚬𝚰𝚻𝚬:
1 μπούτι χοιρινό (με την πέτσα), περίπου 3 κιλά
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
Άλειμμα για το μπούτι
40 γρ. μέλι
30 ml ξίδι βαλσάμικο
40 γρ. μουστάρδα
Ξύσμα φλούδας από 2 πορτοκάλι
Ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
2 κουταλάκια αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
Για τις πατάτες
1 1/2 κιλό μικρές πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια)
1 κουταλάκι λιωμένο σκόρδο
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 1 λεμόνι
90 ml ελαιόλαδο
50 γρ. μουστάρδα
2 κουταλάκια αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι

𝚬𝚱𝚻𝚬𝚲𝚬𝚺𝚮
Αφήνετε το μπούτι σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου. Το τοποθετούμε στο ταψί και το χαράζουμε σε σημεία που έχει λίπος.
Αλείφουμε με το άλειμμα το μπούτι και προσθέτουμε τα κλωναράκια δεντρολίβανου.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και το ψήνουμε στους 180οC για 2 ώρες και 30 λεπτά.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μ τις πατάτες σε ένα μπολ, ξεσκεπάζουμε το μπούτι και προσθέτουμε τις πατάτες με το ζουμί. Ρίχνουμε την θερμοκρασία στους 170οC, το ξανασκεπάζουμε και ψήνουμε γι άλλες 2 ώρες και 30 λεπτά.
Το τελευταίο μισάωρο ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο ώστε να ξεροψηθεί η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες.

𝚱𝚨𝚲𝚮 𝚶𝚸𝚬𝚵𝚮‼️

Χοιροφαρμ ΕΠΕ Φάρμα Μαράβα Κούτσικου
📍 Φιλύρα, Τρίκαλα
☎️ 2431051200
💻 www.choirofarm.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia