Χοιροφάρμ: Χοιρινό Τας Κεμπάπ (κοκκινιστό με πορτοκάλι)

RecipeTime

Χοιρινό τας κεμπάπ κοκκινιστό με πορτοκάλι❗
Υλικά για 4 άτομα:
▪️ 1.200 γρ. χοιρινό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
▪️ 1 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
▪️ 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου,
▪️ 40 ml μπράντι
▪️ 400 γρ. ντοματάκια ολόκληρα, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
▪️ Χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
▪️ 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
▪️ Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
▪️ 50 ml ελαιόλαδο
▪️ 4 κόκκοι μπαχάρι
▪️ Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
👉 𝚬𝚱𝚻𝚬𝚲𝚬𝚺𝚮
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε το κρέας για περίπου 6 – 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας και σβήστε με το μπράντι. Μαγειρέψτε το κρέας στην σάλτσα για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, τα ντοματάκια, το δεντρολίβανο, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι και 500 ml ζεστό νερό.
Βράστε το μείγμα για 50 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.

Προσθέστε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά. Σερβίρετε το κρέας με πουρέ πατάτας.

Χοιροφαρμ ΕΠΕ Φάρμα Μαράβα Κούτσικου
📍 Φιλύρα, Τρίκαλα
☎️ 2431051200
💻 www.choirofarm.gr

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia