Αντιγηραντικές τροφές που συμβάλλουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας

Νιώθετε το δέρμα σας ξηρό και ταλαιπωρημένο; Αντιμετωπίζετε πρόβλημα ξηροδερμίας με τον κίνδυνο το δέρμα σας να εμφανίσει ρυτίδες ή λεπτές γραμμές έκφρασης; Σίγουρα όλες μας χρησιμοποιούμε προϊόντα ενυδάτωσης και τόνωσης της επιδερμίδας όμως αυτό δεν αρκεί. Σημαντική είναι επίσης η ενυδάτωση της επιδερμίδας εκ των έσω και σ’αυτό βοηθάει η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών:

Ελαιόλαδο: Χάρη στις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει, συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας.

Καρπούζι: Ένα από τα πιο αγαπημένα και δροσερά φρούτα του καλοκαιριού, προστατεύει από την ξηρότητα και τις ρυτίδες χάρη στο λυκοπένιο, την χρωστική που δίνει το κόκκινο χρώμα στο φρούτο.

Φράουλες: Πλούσιες σε βιταμίνη C όπως το πορτοκάλι, βοηθούν στην αναδόμηση του δέρματος και στην αποφυγή της ξηροδερμίας.

Αβοκάντο: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, είναι ωφέλιμο στη διατήρηση της σφριγηλότητας και τη μείωση των ρυτίδων ενώ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα ομορφιάς με ευεργετικά αποτελέσματα.

Σολομός: Εξαιρετικά νόστιμη τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε Ω-3 λιπαρά, αποτελεί μια φυσική ασπίδα προστασίας στη φθορά του δέρματος που προκαλείται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Βοηθά στην πρόληψη της ακμής και προστατεύει από την αφυδάτωση που επιφέρει ο ήλιος, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μαρία Κοντογιάννη

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia