Λίλα Κατσιούλα: γιατί να επιλέξεις φυτικά καλλυντικά

Η επιδίωξη της ομορφιάς είναι ταυτόχρονα και με διάφορους τρόπους και έκφραση υγείας. Καθετί που χρησιμοποιούμε για το δέρμα μας είναι μια τροφή, η οποία εισέρχεται και στον οργανισμό μας, ό,τι βάζουμε στην επιδερμίδα μας και στα μαλλιά μας καταλήγει και στο εσωτερικό του σώματός μας. Έτσι, είναι εξαιρετικά σημαντικό να είμαστε ενήμεροι για τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε και να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ή …να προτιμήσουμε, αποκλειστικά, φυτικά καλλυντικά!

Τα τελευταία 70 χρόνια, έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες νέα χημικά και συντηρητικά, πολλά από τα οποία δεν έχουν δοκιμαστεί διεξοδικά στους ανθρώπους, ώστε να δούμε καθαρά τα αποτελέσματά τους στην υγεία μας. Κόντρα στους καιρούς, τα αμιγώς φυτικά καλλυντικά αποτελούν θησαυρούς ομορφιάς και περισσότερης υγείας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους κι αυτό γιατί έχουν μακρά ιστορία στην παρασκευή τους, ειδικά στην Ελλάδα, τη χώρα του ήλιου, των βοτάνων και του Ιπποκράτη.

Τα φυτικά καλλυντικά είναι καλλυντικές συνθέσεις με φυτικές ουσίες που χορεύουν αρμονικά με βιταμίνες, αιθέρια έλαια, αρώματα και πολλά άλλα συστατικά. Σε αυτά, βρίσκουμε βάσεις από φυτικά εκχυλίσματα, έλαια, βούτυρα, κήρους που προέρχονται ή αναμειγνύονται με βότανα, φυτά, καρπούς, άνθη.

Τα φυτικά καλλυντικά τα προτιμάμε για την αγνότητά τους σε σχέση με τα συμβατικά του εμπορίου, τα εμπιστευόμαστε γιατί ακόμη και τα συντηρητικά που εμπεριέχουν είναι φυτικής προέλευσης, τα διαλέγουμε με βάση τις ιδιότητες των φυτών και τα φυσικά αρώματα που περιέχουν, τα χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να ωφεληθούμε τα μέγιστα από τα φυσικά τους συστατικά. Ταυτόχρονα, η χρήση τους δεν επιβαρύνει τόσο το περιβάλλον όσο με τα συμβατικά χημικά καλλυντικά που εκτός από τον οργανισμό μας, οι ουσίες τους καταλήγουν σε υδάτινες πηγές της γης, διαταράσσοντας το περιβάλλον. Και, τέλος, για την παρασκευή τους δεν γίνονται πειράματα σε ζώα…

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia