Μανούλα για πρώτη φορά…μπορείς…ψάξε μέσα σου.

Είσαι νέα μαμά που μόλις έφερες στον κόσμο το μωρό σου; Συγχαρητήρια για αυτήν την τελειότητα! Εκτός από την ευλογία που νιώθεις για το θαύμα της μητρότητας και γι’αυτήν την πρωτόγνωρη εμπειρία που βιώνεις, σίγουρα σε κατατρέχουν σκέψεις αγχωτικές, καθώς έχεις κατανοήσει πως μια νέα ζωή έχει έρθει στον κόσμο και είσαι υπεύθυνη γι’αυτήν. Τρομάζεις στην ιδέα πως δεν θα καταφέρεις να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες του μωρού σου, στο να καταλάβεις τι αισθάνεται ,τι θέλει. Ασφαλώς θα  αντιμετωπίσεις το δύσκολο κομμάτι του θηλασμού από την αρχή. Σε περίπτωση που δεν καταφέρεις να θηλάσεις το μωράκι σου, σε κατατρέχουν σκέψεις αποτυχίας, νιώθεις ανίκανη να του προσφέρεις αυτό που χρειάζεται, χάνεις τον ύπνο σου και εμφανίζεις συμπτώματα κατάθλιψης.

Σ΄αυτή τη φάση πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου και να συνειδητοποιήσεις πως μια καλή μαμά είναι εκείνη που μεγαλώνει το παιδί της με στοργή και αγάπη, υπομονή και θέληση και πάνω απ’όλα με σωστή παιδεία. Δεν είναι αποτυχημένη μητέρα εκείνη που δεν κατόρθωσε να θηλάσει το παιδί της, αλλά αυτή η οποία το παραμελεί,του φέρεται βίαια ή ακόμα και το εγκαταλείπει! Δεν είναι εύκολη η μητρότητα, γι΄αυτό και πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου το περιθώριο και το χρόνο να συνηθίσει στις αλλαγές και στη νέα ζωή, ώστε να μάθεις από τα λάθη σου και να γίνεις καλύτερη στην πορεία.

Προσπαθείς να καταλάβεις το μικρούλι σου, τα θέλω του, αναρωτιέσαι πολλές φορές γιατί κλαίει και δε μπορείς με τίποτα να το ησυχάσεις! Πάψε να στεναχωριέσαι και να νιώθεις ανίκανη, πίστεψε στον εαυτό σου και προσπάθησε να καταλάβεις τι του συμβαίνει. Να θυμάσαι πως το άγχος και η αναστάτωση επηρεάζουν την ψυχολογία του, γι’αυτό όσο πιο χαλαρή είσαι τόσο το καλύτερο!

Ενδεχομένως να υφίστασαι ψυχολογικές μεταπτώσεις και από το γεγονός ότι ο ερχομός του παιδιού σου έχει φέρει νέα δεδομένα και καταστάσεις στη ζωή σου, νιώθεις πως έχεις χάσει την ελευθερία σου, τις ξέγνοιαστες στιγμές που ζούσες με το σύντροφό σου και ότι εγκλωβίζεσαι σε μια κατάσταση όπου τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Κι όμως μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα, θα συνειδητοποιήσεις πόσο ευλογημένη είσαι, πόσο τέλεια είναι η νέα σου ζωή με το μωρό σου, καθώς δεν θα αντέχεις λεπτό μακριά του.

Φυσικά και δεν χάνεις την ελευθερία σου, ίσα ίσα που με την πάροδο του χρόνου θα καταλάβεις ότι οι στιγμές που θα περνάς μαζί του, οι όλο νόημα και αγάπη, αυτές θα είναι που θα σε γεμίζουν και θα σε ολοκληρώνουν με αποτέλεσμα να μην αποζητάς τίποτ΄άλλο παρά μόνο περισσότερο παιχνίδι, χαμόγελα και αγαπούλες με το βλαστάρι σου. Να είσαι δυνατή, να έχεις πίστη στον εαυτό σου και να θυμάσαι πάντα πως αυτή η αθώα μικρή ψυχή  εξαρτάται από σένα, ζει και αναπνέει κοντά σου και είναι το πιο όμορφο δώρο Θεού για σένα!

Copyright 2024

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο της σελίδας καθώς και οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του εκδότη.
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς έγγραφη άδεια.

Μέλος του eMedia